Categorii
Proiecte de case inedite

Case din containere produse de vecinii greci

1-casa din container Cocoon Modules produse in Grecia


Daca nu dispui de timp si de bugetul necesar construirii unei locuinte traditionale din zidarie te poti orienta spre constructia unei case din containere maritime reciclate. Este o solutie ideala atat in calitate de resedinta permanenta, cat si in calitate de casa de vacanta sau pentru musafiri, pentru un birou sau in calitate de sediu pentru o mica afacere.

Avantajele constructiilor modulare prefabricate sunt multe, cele mai importante dintre acestea fiind economia de timp si de bani, asa cum declara atat cei care locuiesc in case construite din containere maritime, cat si cei care le fabrica. Aproape de Romania, mai exact in Grecia, exista o companie tanara care s-a specializat in reciclarea containerelor metalice si transformarea acestora in case moderne frumoase si eficiente energetic. Este vorba despre cei de la Cocoon Modules.

Avantajele caselor container Cocoon Modules

Compania greceasca cu sediul in Atena a creat si lansat pe piata prototipul primei case modulare prefabricate Cocoon Module in colaborare cu alta companie elena celebra, si anume cu cei de la Coco Mat – producatorii saltelelor naturale cu acelasi nume.

Printre avantajele casei container concepute ca urmare a unirii fortelor celor doua companii grecesti se numara:

– Costul manoperei cu pana la 50% mai scazut comparativ cu cel al unei constructii conventionale.
– Constructia rapida si costurile finale mici (cu aproximativ 15% comparativ cu alte constructii modulare produse in Grecia si cu aproximativ 30% mai mici decat costurile constructiilor traditionale).
– Rapiditatea constructiei.
– Rezistenta la cutremure de mare magnitudine.
– Eficienta energetica mare, casele container marca Cocoon Modules obtinand certificat de clasa energetica A.
– Mobilitatea, casele din containere maritime putand fi transportate cu usurinta.

Din momentul in care clientii bat palma cu reprezentantii companiei nu trebuie sa treaca mai mult de 6 saptamani pana la finalizarea completa a unei case moderne, confortabile, dotate cu mobilier integrat si cu toate electrocasnicele si instalatiile necesare. Acest lucru inseamna ca beneficiarii primesc in doar o luna si jumatate o casa la cheie care trebuie doar montata in pozitia finala si racordata la utilitati.

Interiorul si exteriorul unei case container

Din punct de vedere al compartimentarii interioare, casele prefabricate Cocoon Modules dispun de un open space compus din bucatarie si living situate in centrul containerului maritim reciclat, iar in cele doua extremitati se afla baia si, respectiv, dormitorul. Fiecare spatiu este mobilat si utilat cu cele necesare, arhitectii asigurandu-se ca mica locuinta dispune de suficiente spatii de depozitare si degaja confort.

Iti recomand sa citesti si: Constructia unei case din containere – tot ce trebuie sa stii.

Exteriorul casei prototip este imbracat cu lambriu din lemn, finisaj ce ii confera un aer modern si vintage in acelasi timp, iar acoperisul este acoperit cu un invelis de pamant si pietris ce nu doar ca asigura un strat izolator suplimentar ce faciliteaza reglarea temperaturii din interiorul containerului metalic, ci constituie si un substrat perfect pentru plantarea unor specii de plante si arbusti care absorb umiditatea in exces in scopul protejarii acoperisului de potentialele infiltratii.

Un alt proiect interesant gasesti aici: A transformat 4 containere maritime intr-o casa de vis.

Mai multe detalii despre pretul unei astfel de constructii prefabricate din containere marimite poti afla contactandu-i pe cei de la Cocoon Modules, cocoonmodules.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *