Categorii
Intrebari de la cititori

Cum aleg terenul pentru casa, la ce sa fiu atent?

Buna. Caut sa imi cumpar un teren si sa imi fac o casuta, undeva intr-un sat. Va fi casa de vacanta la inceput si ma intereseaza o zona de deal unde sa pot pune si legume si sa cresc si o gaina. Acum vine intrebarea. La ce trebuie sa fiu atenta cand aleg un teren pentru casa. La ce sa am grija. De exemplu, eu nu as cumpara intr-o vale pentru ca mi-e frica de inundatii. Mi-e teama putin si sa fie langa o padure, doamne fereste de vreun incendiu. La ce altceva ar trebui sa fiu atenta cand aleg terenul? Multumesc.


Intrebare de la Roxana, pe adresa redactiei: Cum aleg terenul pentru casa, la ce sa fiu atent?

11 răspunsuri la “Cum aleg terenul pentru casa, la ce sa fiu atent?”

Eu cand mi-am cumparat teren sa imi fac casa cel mai mult m-a interesat sa am vecini buni. Tot la tara am cumparat, la jumate de ora pana la primul oras. Daca nimeresti cu vecini galagiosi (muzica tare de tot felul etc) s-a dus toata linistea ta.
Apoi am vrut sa nu fie casa langa casa, am cautat teren cu deschidere mai mare la drum, sa stau linistit in curte, sa nu ma auda vecinii cand vorbesc in soapta :)))). Si nici eu pe ei. Pentru intimitate in propria curte.
Sunt frumoase terenurile langa un rau, doar ca la ce deverseaza romanii in rauri acum (am auzit ca si fosele le fac langa ape / lacuri) nu prea te mai bucuri cu adevarat de asta.

De acord. Vecinii sunt foarte importanti. Mai ales daca nu stai mereu acolo, sa gasesti un vecin bun care sa mai treaca pe la tine. Eventual ii lasi si o cheie.
Eu mi-am facut casa langa padure si nu stau cu frica ca poate lua foc. Asa, daca ne stresam de toate, nu mai cumparam nicaieri, peste tot exista riscuri. Eu doar de terenuri inundabile m-am ferit.
Mie imi plac terenurile cu o usoara panta, asa il am si pe al meu. Nu sta apa deloc chiar daca sunt ploi abundente.

Vecinii nu ii poate observa decat daca sta acolo macar o saptamana ceea ce este exclus. In prima faza doar sa nu ai colorati sau case foarte saracacioase pe langa tine.. Sau daca sunt sa fie curat luna in curte-semn ca se respecta pe ei insusi-Sarac dar curat. Daca terenul este in curba sa fie ceva spatiu in adancime in caz ca „deviaza” vreo masina sa nu ajunga la casa. Sa nu ai magazin (birt) langa tine este bine. Nu il vrei pe Celentano si Firicel toata ziua la poarta. Sa nu ai vreo conducta magistrala de gaze/apa pe teren ca nu ai voie sa construiesti. Sa te feresti de apropierea de retelele de inalta tensiune.

In primul rand ar trebui să te interesezi prin vecini (daca au la tara )de un studiu geo.e important sa vezi pânza freatica,apoi e bine de stiut cum e stratul și substratul solului pt legumicultura și ce vrei sa mai faci,dar mai important sa observi daca in viitor s-ar putea creea alunecări de teren,sau rapel. Nu trece cu vederea punctele cardinale față de teren.acum vezi vecinii daca sunt melomani sau manelisti,daca ai acces la un drum cat de cat bun la gospodăriile din jur la cei din consiliul local daca le pasa…

sa fie cat mai aproape de natura, padure, rau, sa aiba studiu geo corespunzator, sa nu fie langa retele de inalta tensiune caci campul electromagnetic dauneaza sanatatii (oricum, sub fire nu se da voie la constructii), sa iaba restul de avize de la enel, gaz, apa, etc. Si vecinii sunt importanti, dar acestia pot sa se schimbe in timp, sa se vanda, etc, asa ca este destul de relativ.

Buna, eu cand am cautat un teren, ceea ce m a frapat a fost aerul curat, padurea aproape, un izvor care venea din padure si este la 30 m de teren. Este in panta dar daca ai putina imaginatie poti da o utilitate incredibila acestuia, pamantul este usor lutos dar in fiecare an am pus balegar pt mica mea gradina, cat priveste vecinii ai mei sunt batrani, casele cu spatiu intre ele, am doar curent, asfalt in rest mi am facut foraj pt apa ca este de zeci de ori mai buna decat cea din retea(nu am retea la teren) dar stau la bloc si efectiv nu pot bea apa de la chiuveta, paraul este peste drum, toata ziua este concert in padure iar seara…. am impresia ca sunt in paradis, mii de glasuri care mai de care mai frumoase, nu imi vine sa mai plec…

Sfat simplu:caută și vezi mai multe terenuri.Sfaturile celor de mai sus trebuie sa le respecți.In mod sigur Vei Simți care e terenul visat.Eu așa am făcut și nu regret alegerea!Nu uita că te așteaptă multă muncă!!Baftă multă!

Ai dreptate George, este o vb din batrani si anume ca pamantul si casa isi aleg stapanii si nu invers, deci fi atent la ce ti spune inima ca ea nu minte niciodata

Va multumesc mult. Foarte multe sfaturi la care nici nu ma gandisem, o sa tin cont de ele cu siguranta. Daca mai apar si alte idei, le astept, multumesc.

Am un teren intravilan pentru vânzare, zonă de deal, în pantă ușoară, cu următoarele utilități: drum asfaltat, racordare la rețeaua de apă potabilă și canalizare, la rețeaua electrică, curent trifazic pentru șantier. Suprafața este de 1642 mp, zonă centrală, în Com. Dezna, Jud. Arad, la 8 km distanță de Stațiunea Balneo Climaterică Moneasa, la 11 km de Orașul Sebiș și 92 km de Arad. Nu este nicio construcție pe teren, deci, fără cheltuieli cu demolarea, vecini buni, zonă liniștită. Preț 10 Euro/mp. Tel. 0745053618 sa pavelmos@gmail.com.

Roxana,
Atentie la ce a postat George Dragut referitor la posibile alunecari de teren daca terenul are ceva panta. In rest vezi daca ai utilitatile la poarta: apa , energie electrica, poate gaze ca net si tv nu se pune problema (ai la indemina antene parabolice). Sa ai mult, mult noroc si spor la munca. O casa la tara te mentine in forma din punct de vedere fizic, nu mai ai nevoie de aerobic sau sala de forta. !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *