Categorii
Intrebari de la cititori

Cum pazim casa de la tara de hoti, nu stam mereu in ea?

Salutare! Voi cum va paziti casa de la tara de hoti? Noi avem o casuta intr-un sat la distanta de 40 km de Bucuresti in care ajungem in general la sfarsit de saptamana, iarna mai rar, si am inceput sa auzim cam des despre spargeri in zona si prin tara in general. Nu avem averi acolo, dar nu e placut sa ti se sparga casa, sa-ti dispara si sa ti se strice lucruri. Ce solutii folositi voi?


Intrebare de la Cinel, pe adresa redactiei: Cum pazim casa de la tara de hoti, nu stam mereu in ea?

8 răspunsuri la “Cum pazim casa de la tara de hoti, nu stam mereu in ea?”

Buna, Cinel!

Pentru ca, din cate inteleg, nu locuiti acolo, cea mai buna solutie, in opinia mea, o reprezinta un contract cu o firma de paza. Acestia vor instala un sistem de supraveghere cu alarma pe care il vor monitoriza de la distanta. In acest fel daca se va intampla sa va calce hotii cand nu veti fi acolo, alarma va anunta firma de paza, iar agentii acesteia se vor deplasa la fata locului.

Daca vecinii stiu ca nu stati acolo sansele sa fiti vizitati sunt mari. Cel mai simplu este sa nu tineti lucruri de valoare la simpla privire pe geam: tv,electrocasnice, etc. Mai ajuta daca va aveti bine cu unul din vecini sa vina pe acolo sa hraneasca cainele si cand latra. Sper ca un caine v-ati luat acolo da?

Salut iti cumperi un sistem de supraveghere cu 2sau 4 camere si un router wirelesses il montezi tu si obligatoriu sa ai internet si poti vedea ce se intampla 24 /24 ore direct pe telefon sau pe calculator.

Ideal ar fi un sistem antiefracție cu un comunicator GSM și unul video conectat la internet. Dacă un hot încearcă să pătrundă în casă sistemul antiefracție va trimite un mesaj de efracție la nr. de telefon pe care-l detineti și dacă se confirmă prin vizionare imaginilor video de pe smartphone că există un intrus puteți suna la 112, pentru intervenția poliției.

Sistemul prezentat de Lulu este foarte bun, fiabil in exploatare. Eu as mai adauga si sisteme de electrosocuri la tocuri de usi si ferestre.Investitie mica. Infractorii nu au ce intra pe propietatea omului. La intrare as pune un afis: Nu intrati pericol de electrocutare!

Bună dimineata!
Pentru supraveghere casa folositi un sistem de camere pe care sa il puteti accesa de oriunde. Impotriva efractiei un sistem de alarma, bun, conectat la un modul gsm sau dispecerat.
Cu stimă şi respect.

Ei am citit cu interes parerile date referitor la paza unei case de la tara locuita ocazional(in weekend).
Pai in primul rand ar trebuii sa avem internet in zona sau cel putin semnal telefonic, sau telefon fix, nu mai zic de curent electric.
Da acesta este inceputul, una dintre pareri zice ca montezi singur un subsistem de televiziune cu circuit inchis , da e ok, vine cu instructiuni si de toate, e ok dar sa asigure musai transmiterea la distanta. Acum pentru DVR.ul sau ma rog aparatura de inregistrare/arhivare este obligatorie o protectie mecanica( o placbanda de prindere , cutie incorporabila cu prindere intr.un mobilier, etc. care sa impiedice luarea acestuia)
Obligatoriu zic ca trebuie si un subsistem de alarma la efractie, conectat pe cartela telefonica, care iti va transmite semnalul efractiei prin senzori de miscare sau contactele magnetice montate la usi si geamuri daca e cazul. ( e de specificat ca trebuie plase de protectie tantari , ca daca ramane geamul intredeschis la aerisit intra pasari, sau alte asemenea care vor declansa semnalul prin senzorii de miscare.)
O solutie optima dar mai costisitoare este conectarea la un Dispecerat de monitorizare a unei firme specializate cu dispecerat autorizat si posibilitate de acoperire prin personal uman in zona in minim 10 minute, na chiar si mai mult( cu cat este mai mare timpul de interventie cu atat intrusul va putea actiona o durata mai mare de timp in locatia respectiva.)
In cazul in care montarea nu ti.o faci singur atunci recomand firme specializate si autorizate de IGPR, care iti vor pastra secretul si confidentialitatea sistemului antiefractie in tot cazul nu folositi amatori sau altii care se „pricep” ca pot vinde foarte usor pontul unor retele de infractori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *