Categorii
Intrebari de la cititori

Cum scap de cartitele din gradina, metode fara otrava?

De cand s-a incalzit afara a aparut si surpriza din gradina: am una sau mai multe cartite care isi fac de cap, imi lasa musuroaie si imi strica gazonul si rondurile cu flori. Va rog, cum pot scapa de cartite, ce metode as putea sa folosesc sa le alung pentru ca nu as vrea sa le omor? Nu vreau sa pun otrava pentru ca am un caine si doua pisici care umbla libere prin curte. Va multumesc!


Intrebare de la Silvie, pe adresa redactiei: Cum scap de cartitele din gradina, metode fara otrava?

7 răspunsuri la “Cum scap de cartitele din gradina, metode fara otrava?”

Incearca cu carbura de calciu(carbid) pe care il gasesti la magazinele de fitosanitare. Mai incearca cu vata imbibata cu motorina sau un produs pe baza de clor(se foloseste si ca inalbitor) si care se introduce in galerii , dupa care se astupa toate gaurile de la musuroaie. Aceste produse doar le goneste. Cind ai vazut ca nu mai revin cam 2-3 saptamini scoti vata din galerii(poate produce arsura gazonului din imediata apropiere) , La mine au plecat pentru 2 saptamini dupa care au revenit. L-am prins in final tot eu cind muncea la inca un musuroi. A durat cam toata vara !!!Mai se gaseste in magazinele de bricolaj niste dispozitive care emit ultrasunete care se spune ca le indeparteaza , dar nu dau rezultatele scontate.BAFTA!!!

Carbura de calciu in contact cu umezeala produce acetilena care este puternic mirositoare si patrunde prin galerii. Functioneaza ca repelent. Cartitele nu suporta mirosurile puternice si persistente si abandoneaza acele locuri. La fel ca si motorina, clorul sau alte substante puternic mirositoare. Se poaste folosii si RELDAN un insecticid (se gaseste in mag fitosanitare) care se introduce in concentratie mai mare cu pompa de stropit in galerii, dar care le poate intoxica . Eu , dupa o vara de stres , am pindit pina a miscat la un musuroi proaspat (mai ales de dimineta si spre seara se apuca de scos noi musuroaie) , am prins dusmanul si l-am dus pe un cimp arat de la marginea satului spre seara, l-am pus pe o brazda cu putin pamint pe ea si cred ca mai departe s-a descurcat ea.ATENTE! Orice produs chimic introdus in galerii dupa ce a facut treaba se scoate si se arde (acesta se pune pe vata sau alte resturi textile). Cartita este un animal protejat prin lege. Nu se omoara ci se relocheaza!!!

Va multumesc pentru raspunsuri. Am auzit ca ele vin la sol bogat. Mi-a spus o colega la serviciu ca a citit pe undeva ca pleaca daca indesi in gaurile din pamant facute de ele par de caine. Stiti cumva daca e adevarat?

Asa este . Vin la sol bogat, umed si afinat. Nici hotii nu vin la o casa darapanata. Orice solutie nonviolenta trebuie incercata. Cea cu sticlele pet o voi incerca si eu sa indepartez vrabiile care imi ciugulesc mugurii si florile la mazare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *