Categorii
Intrebari de la cititori

Mansarda la casa din chirpici cu temelie inalta

Buna, as dori cateva raspunsuri, vreau sa renovez o casa din chirpici cu temelie foarte inalta. As dori sa fac si o mansarda cu doua dormitoare si o baie, iar la parter as dori o modificare. Am o baie si doua dormitoare, iar cealalta camera as dori sa o fac bucatarie si living si as dori sa daram doi pereti din hol. Ce sfaturi imi dati?


Intrebare de la Lu, pe adresa redactiei: Mansarda la casa din chirpici cu temelie inalta.

8 răspunsuri la “Mansarda la casa din chirpici cu temelie inalta”

Parerea mea este sa intrebi un ing structurist daca casa de chirpici poate sustine o mansarda, sa ai un proiect bn definit…

Trebuie o expertiza, un proiect, o autorizatie. Astea sunt sfaturi. Altfel trebuie sa mergeti sa luati un PUZ de la primarie, si pe urma sa ganditi mai departe.
Cu respect
str.con.ion@gmail.com
0769214470

Bună ziua.Părerea mea că în primul rănd vă trebuie un proiect,apoi o autorizație de construcții și o echipă bună. Constructor din Constanța 0764807528

La ce ii foloseste autorizatia si proiectul daca structura de rezistenta nu poate sustine greutatea mansardei? Fara un studiu obiectiv in acest sens, inseamna risc major din toate punctele de vedere daca gandim logic si practic.

In primul rand chirpici inseamna pamant(lut) cu nuiele. Nu recomand sa faceti ingreunare de structura. Chiar daca temelia este bine construita este risca sa se lase peretii. Va trebuie stalpi din beton armat, centuri pe acesti stalpi, dar si aici nu stiu daca peretii vor sustine betonul pana se intareste al acestor centuri. Risc foarte mare. Un studiu de rezistenta va trebuie.

O expertiză este absolut necesară, dar totusi vorbim de extinderea pe verticală a spațiului de locuit al unei case de chirpici….daca costul expertizelor si autorizațiilor plus posibile costuri pentru ” întărirea” casei se apropie sau ating pretul unei construcții noi, fie si din lemn, peste temelia existentă, pentru care varianta optati ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *