Categorii
Intrebari de la cititori

Sa pun termostatul ambiental al centralei in cea mai racoroasa camera?

Am un apartament cu 3 camere si am centrala pe gaze. Unde sa pun termostatul ambiental, in care dintre camere? Un dormitor este cel mai racoros si ma gandeam ca e ok acolo.


Dar daca il pun acolo si setez temperatura pe 22 grade, in restul camerelor va fi prea cald. Sau e mai bine sa il asez in cea mai calduroasa camera si sa ii setez temperatura mai mare (24 de grade)? Cum e mai bine?

Intrebare de la Eugen, pe adresa redactiei: Sa pun termostatul ambiental al centralei in cea mai racoroasa camera?

6 răspunsuri la “Sa pun termostatul ambiental al centralei in cea mai racoroasa camera?”

Salut Eugen. Iti spun cum am facut noi. L-am pus in living, unde in general e ceva mai racoare decat in celelalte camere si l-am testat la temperaturi diferite pana cand ne-a convenit temperatura generala si in special cea din dormitoare.

buna ziua
in primul rind o instalatie de incalzire corect dimensionata nu are diferente de temperatura semnificative intre incaperi,in cazul dumitale termostatul se pune in camera mai rece,in celelalte se reduce din robinet temperatura ,mai simplu apelati la un meserias -altul nu cel care v-a facut instalatia -sa o echilibreze

Cred ca depinde si de cum sunt diferentele de temperatura dintre camere. Daca nu exista diferente notabile (de 1 grad sau chiar mai mult) atunci probabil nu mai conteaza in ce camera il tinem

Bună ziua.Ce facem cu senzorul de căldură pe timpul când este cald.Eu am oprit centrala pe căldură (am lăsat pe apă caldă) și pe urmă nu mai funcționa cu senzorul. În schimb (Ferroli este centrala) creștea temperatura apei fără să se audă mergând. Ce naiba e de făcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *