Categorii
Intrebari de la cititori

Cat ciment si balast intra la fundatie, calcul metri cubi

Cat ciment si balast as folosi la o fundatie ce consta in 2 pereti de 11 metri pe 2,5 m inaltime si 2 pereti de 5 metri pe 2,5 m inaltime. Dar metri cubi, cati ar intra? Multumesc.


Intrebare de la Gheo, pe adresa redactiei: Cat ciment si balast intra la fundatie, calcul metri cubi.

4 răspunsuri la “Cat ciment si balast intra la fundatie, calcul metri cubi”

Poate ne comunici si o grosime a peretilor. Doar de curiozitate…nu ca ar fi de folos pentru calculul acelor metri cubi de beton de care ai nevoie 😉
In rest, poate ai noroc si scrie in proiect.

Pai daca ai toate aceste dimensiuni ce nevoie mai ai de noi? Cum si Nicu a spus in proiect scrie si adancimea/latimea fundatiei, inaltimea elevatiei, grosimea placii.
Si un sfat sincer este sa nu faci fundatia/elevatia/placa cu ciment , nisip, balast. Nu vei reusi sa il faci uniform si in timp util. Ia cu cifa cat ai nevoie si vei iesi chiar mai ieftin daca punem la socoteala si manopera/masa muncitorilor.

mai gheo,tu confunzi pereti cu fundatia,ce ai scris tu acolo e o incapere de 11/5 inalta de 2,5m corect?da din nefericire fundatia ti-o calculeaza un structurist,pe bani,ghinion vorba unui clasic in viata

Eu la o fundatie, elevatie si placa peste elevatie de 84 mp am folosit 50 mc beton, dar depinde si de adancimea de fundare, la mine a fost 50 cm deoarece terenul este argilos, bun. Peretii mei au grosime de 25 cm, daca sunt mai grosi si fundatia si elevatie devin mai late si pretul creste. La 55 mp cat aveti, nu ar trebui sa consumati mai mult de 35 mc beton, recomandabil cu cifa pentru calitate si chiar pret. Nu va jucati la rezistenta si termoizolatie, hidroizolatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *