Categorii
Intrebari de la cititori

Cat costa materialele, casa 150 mp, bca, rog calcule

Buna dimineata, as avea nevoie de ajutorul vostru cu niste calcule. Vreau sa construiesc o casa p+m de 150 mp maxim 160 din bca. Poate sa imi zica cineva, va rog, cam cat ma ajung materialele pentru a o ridica doar la rosu momentan?


Presupun ca este cineva care stie cu exactitate cat costa materialele, nu vreau oferte de constructie sau alte oferte sau sa trimit planul casei etc. Daca puteti sa ma ajutati cu treaba asta, multumesc.

Intrebare de la Adrian, pe adresa redactiei: Cat costa materialele, casa 150 mp, bca, rog calcule.

10 răspunsuri la “Cat costa materialele, casa 150 mp, bca, rog calcule”

Buna. Stimate Adrian fara un proiect nu putem sa dam numai preturi nestabile si dupa aparitia proiectului va fi cu totul un pret diferit de pretul dat acum pe nevazute si nedecise 150 sau 160mp pe nivel sau pe amandoua nivelele, mai trebuie zona fiecare zona are niste criterii de fundare si armare conform studiului geologic. Si ar mai fi multe de adaugat, ca si pret la materiale sub 100euro/mpcd sa nu va asteptati sa scoateti. Sper ca am fost de ajutor. Cu stima Nelu.

Adrian,
Daca vrei sa faci o camera mare si lata de 150mp trebuie sa construiesti doar patru pereti si vreo 6-8 stalpi.
Daca vrei sa ai 3 camere, 2 bai, living, dressing, bucatarie, hol etc trebuie sa construiesti ceva mai multi pereti si stalpi cati scrie in proiect.
Cam ce pret pe materiale crezi ca ar putea sa ti se spuna fara un minim de detalii?

Daca nu ai proiect cum poti sa sti materialele care intra in 150-160 mp. scd ? de unde sa ghiciasca cineva ce cota de fundare are proiectul ? sau ce deschideri au camerele, grosime pereti exteriori interiori, compartimentare etc .
Nu intru in polemica cu nimeni dar mie personal mi se pare ca tu intinzi un elastic intre bratele mainilor si ne intrebi pe noi cat de tare l-ai intins si ce lungime are. Sa fim seriosi si realisti totusi suntem in 2019 oameni buni unde ne credem!
Doresti ceva concret ofera proiectul si in baza lui se poate discuta si calcula materialele, manopera.
Cu respect si stima,
Echipa Casatamultvisata Empire Building
Telefoane:
0742 756576 0787 393503
E-mail:
casatamultvisata@yahoo.com
office@casatamultvisata.ro
ceb.office@yahoo.com

Domnule Adrian ce cumparati cu 15k? lemnul care trebuie luat atunci sa fie umed sa nu se crape/rupa? saci de beton care expira dupa 3 luni si oricum iesiti mai bine la cifa, sa nu mai vorbim ca nu aduceti odata 100mc de beton si turnati funsatia,stalpii placa tot odata. Toate materialele se cumpara atunci ca sa fie aranjate cum trebuie, unde trebuie si la calitatea care trebuie. Sa nu mai vorbesc ca pretul de lista din magazin nu este cel final. Daca contractati din magazin tot adica: beton,caramida,fier puteti obtine discounturi.
Iar referindu-ma la pret pai 14k E m-au costat pe mine materialele la o casa parter 100mpc la rosu acum 2 ani cand Euro era sub 4.5ron.
Totul depinde de ce scrie in proiect si acela trebuie avizat ca sa fie valid. Cu normele de azi nu prea se mai incurca nimeni sa puna stampile pe orice, si actele astea costa si dureaza..
Daca o faceti la rosu si lasati asa riscati sa pierdeti pentru ca o casa trebuie terminata altfel incepe sa se deterioreze. Ciclurile inghet dezghet actioneaza.
Ca sa nu mai spun ca Primaria nu va avea cum sa va dea receptia finala daca nu aveti macar usi ferestre, acoperis.
Cautati videoclipul lui George Buhnici numit: „7 motive să NU construiești… încă”

Dar de exemplu eu proiectul urmeaza sa il fac saptamana viitoare…proiectantul dupa ce face proiectul ar putea sa imi faca un calcul ce sa cumpar si sa vad cat ma costa??

Buna ziua!
Da. Proietantul ar putea sa va spuna. Dar ma indoiesc. Proiectul tehnic si detaliile de executie se platesc separat. Mai stringeti niste bani si spor.
Cu stima si respect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *