Categorii
Intrebari de la cititori

Costuri: parter amprenta 100 mp sau cu mansarda cate 60 mp?

Buna ziua! As dori sa imi construiesc o casa undeva la 85 mp utili, dar nu stiu inca cum sa o fac: parter amprenta 100 mp sau parter + mansarda cu amprenta de 60 mp. Va rog sa imi spuneti in care dintre variante costurile de constructie ar fi mai mici, si daca se poate sa imi dati si un pret aproximativ pentru fiecare optiune. Precizez ca imi doresc o casa fara mari pretentii (2 dormitoare, bucatarie, baie si living), simpla.


Intrebare de la Bogdan, pe adresa redactiei: Costuri: parter amprenta 100 mp sau cu mansarda cate 60 mp?

2 răspunsuri la “Costuri: parter amprenta 100 mp sau cu mansarda cate 60 mp?”

Depinde cat teren aveti, ce deschidere, de unde vine soarele. Costurile cu manopera sunt la fel per mp, constructorul luand pret per mp construit asta insemnand: 100mp parter sau 60+60=120mp. La rosu iesiti mai bine mansardat dar la interioare pretul se dubleaza pentru ca aveti 2 nivele. La mansardat casa scarii este un spatiu in plus, care la parter nu este necesar.
De mentionat ar fi ca de la o varsta este mai greu sa urcati scarile, daca acolo vor locui persoane in varsta un dormitor la parter ar fi bun. Incepeti cu un desen/proiect micut cu aranjarea camerelor: geamuri, usi, holuri, casa scarii daca aveti si mansarda, mobilei din camere ca sa va dati seama de marimea camerelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *