Categorii
Intrebari de la cititori

Covor din piele de vita, nu scap de miros, solutii?

Buna ziua. Am cumparat din magazin un covor din piele de vita si miroase urat. De doua luni incerc sa scap de acest miros si nimic. Am incercat cu bicarbonat, lamaie, spray pentru covoare, sampon si tot ce-am gasit pe net. Are cineva un astfel de covor ? Care ar fi solutia eficienta?


Intrebare de la Virginia, pe adresa redactiei: Covor din piele de vita, nu scap de miros, solutii?

Un răspuns la “Covor din piele de vita, nu scap de miros, solutii?”

Buna, Virginia!

Imi pare rau ca te confrunti cu aceasta problema. In mod normal, un covor din piele de calitate, facut cum trebuie, nu ar trebui sa aiba un miros sau in niciun caz unul pregnant. Poti incerca (ca tot se incalzeste vremea) sa-l tii mai multe zile afara, la aerisit. Dupa uscarea in profunzime mirosul ar trebui sa dispara sau macar sa se estompeze suficient de mult pentru a nu mai fi deranjant. Cred ca aceasta solutie ar trebui sa functioneze, insa pielea de vita va trebui sa stea macar cateva zile afara, in bataia vantului. Nu cred ca o singura zi de aerisire va fi suficienta. Unii, in aceeasi situatie, spun ca au lasat covorul afara chiar si mai mult de o saptamana, in zile calduroase, cu aer uscat. Crezi ca e posibil sa ai un nivel ridicat de umiditate in casa si pielea de vita sa absoarba umezeala?

O alta idee, netestata de mine, e drept, dar despre care altii sunt de parere ca ar fi una de succes in situatii ca a ta, este sa pulverizezi voda pe suprafata covorului. Nu e nevoie de vreo bautura fina sau scumpa, inteleg ca si cea mai ieftina vodka isi va face treaba la fel bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *