Categorii
Intrebari de la cititori

Inainte de turnare beton la placa sa pun polistiren extrudat?

Buna ziua. Construim o casa in regim de inaltime P+1E. Constructorul ne recomanda ca inainte de a turna betonul pentru cele doua placi prevazute in proiect sa punem polistiren extrudat de 2 sau 3 cm astfel incat dupa turnarea betonului tavanul sa fie izolat si drept, polistirenul lipindu-se prin presiunea exercitata de greutatea betonului.


Teoretic pare o solutie ok mai ales pentru etaj unde placa de deasupra va avea contact cu podul. Este prima oara cand intalnesc aceasta recomandare si in plus am rezerve referitoare la rezultatul estetic. Va rog frumos sa imi spuneti daca este o solutie de utilizat sau de evitat. Va multumesc frumos!

Intrebare de la Cristi, pe adresa redactiei: Inainte de turnare beton la placa sa pun polistiren extrudat?

3 răspunsuri la “Inainte de turnare beton la placa sa pun polistiren extrudat?”

Polistirenul il folosesti pentru a proteja si izola placile sau peretii de fenomenele climatice din exterior.
Asadar, polistirenul il pui sub placa de la cota 0…adica in contact cu solul si peste placa de la etaj…adica in contact cu aerul rece din pod.
Sper ca m-am facut inteles. Zi faina…

Polistiren extrudat poti pune si de 10 cm, sau chiar mai mult, sub prima placa, cea care altfel ar fi in contact direct cu solul. Acolo chiar te ajuta la izolarea termica a casei. Pentru placa de la etaj insa… mi se pare ciudat ca iti recomada constructorul asa ceva. Sa nu fie din categoria celor care iti recomanda sa pui polistiren si pe stalpi. Motivul lor nu este altul decat acela ca iti mascheaza toate segregarile din beton. Sfatul meu: lasa betonul gol, sa vezi cum arata pe toate fetele, si izolezi placa dintre nivelele casei ulterior, pe partea de deasupra, sub incalzirea in pardoseala sau finisaj. Iar stalpii se termoizoleaza odata cu fatada, sfatul meu e sa pui pe exterior un grafitat densitate 100, de 10-15 cm.

se referea la izolarea tavanului de la etaj spre pod, nu la izolarea pardoselii de la etaj. Pus sub radier, placa de la cota 0, are mai mult rol de izolare hidrica caci frigul nu vine de sub casa, din lateralul elevatiei si stalpi, care oricum se izoleaza pe exterior.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *