Categorii
Intrebari de la cititori

Montez geamurile inainte de termosistem – izolare buna

Buna ziua. Va rog o recomandare. Cand sa montez geamurile, inainte sau dupa ce execut termosistemul exterior? Se poate executa intai termosistemul exterior fara spaleti? Cand se poate da si vopseaua decorativa? Intreb pentru a iesi izolarea bine si pentru a nu strica geamurile. Multumesc anticipat.


Intrebare de la Mircea, pe adresa redactiei: Montez geamurile inainte de termosistem – izolare buna.

3 răspunsuri la “Montez geamurile inainte de termosistem – izolare buna”

Geamurile le montezi dupa ce s-a uscat tencuiala interioara.
Ideal ar fi sa le pui inainte sa montezi termosistemul ca sa ai dimensiunile exacte pana unde sa pui polistirenul/minerala sau cu ce izolati. In cazul meu firma mi-a spus ca dureaza minim 1 luna, am executat termosistemul si am lipit dupa ce am pus geamurile cate o fasie de 2-5cm cat a fost nevoie in dreptul geamurilor. Cand se vine cu adeziv, plasa, decorativa, glafuri da trebuie sa fie si geamurile prezente.

Buna ziua, geamurile se montează înainte de începerea termosistemului, iar terminația dintre termosistem și tâmplărie se Închide cu un profil auto adeziv special pentru închiderea termosistemului la uși si ferestre! Pentru mai multe detalii contact la tuineamarian@yahoo.com

Ferestrele se monteaza inaintea termosistemului. Glafurile la fel. Termoizolatia se va suprapune si peste tocul ferestrei si peste glaf cativa cm. Se acopera cu folie si banda de mascare ca sa nu ajunga material pe sticla si termopan. Apoi se da decorativa, se scoate protectia si gata, nu mai ai treaba cu exteriorul :).
Vezi ca sunt si niste profile speciale de contact intre termopan si termosistem (profil racord fereastra), cu plasa care vine pe spalet si o zona adeziva pe care se lipeste folia de protectie a ferestrei. Cand e gata decorativa se rupe acea parte cu adeziv si imbinarea ramane curata si dreapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *