Categorii
Intrebari de la cititori

Panouri solare – pe acoperis sau in curte pe pamant?

Buna ziua, recomandati sa pun panourile solare pe acoperis sau sa le asez undeva pe pamant in curte? Bate soarele, deci nu de lumina si soare imi pun probleme. Nu as gauri tabla (plus greutatea panourilor), dar parca nici nu as ocupa curtea, fiind de doar 700 mp.


Intrebare de la Marian, pe adresa redactiei: Panouri solare – pe acoperis sau in curte pe pamant?

5 răspunsuri la “Panouri solare – pe acoperis sau in curte pe pamant?”

Eu as alege varianta sa le pun pe acoperis. Daca vine o firma serioasa nu se pune problema montajului gresit.

Salut ! Si eu sunt interesat de montarea unor panouri solare – varianta la sol. Am vazut in Austria montate in curtea unui liceu, erau automate, alegeau unghiul de incidenta cel mai bun. Ei le foloseau pentru curatenie si pregatirea mancarii la cantina.

Daca le puneti dvs va trebui sa faceti o expertiza care sa certifice daca este nevoie de autorizatie de construire cu avizele aferente. Da s-a schimbat legea. In curte nu este nevoie.

Salut. Puteti incerca o varianta superioara de Panouri solare termodinamice. Au avanajul ca se pot monta pe acoperis , terasa sau perete vertical, au doar 8kg. Produc apa calda si pe timp noros sau noaptea. Le-am vazut la o cresa in Alba Iulia:
del.ro/sisteme-termodinamice

Eu ma gandesc ca pe suporti dispusi pe pamant ca si la campurile fotovoltaice este bine ca ai acces sa le cureti, etc. S-ar putea pune pe niste suporti mai inalti, astfel incat sa rezulte o copertina sub ele, fiind loc de parcat masina de exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *