Categorii
Intrebari de la cititori

Sa fac fantana sau sa bag tuburi pentru acumulare apa?

Buna seara! M-ar interesa costul estimativ al unei fantani in Vladesti Valcea! De asemenea as dori un sfat: pamantul intr-o anumita zona pe teren este foarte moale, iar o vecina a spus ca este din cauza unui izvor foarte aproape de suprafata. In acest caz este indicat sa fac o fantana sau sa bag niste tuburi din ciment pentru a acumula apa? Multumesc.


Intrebare de la Andrei, pe adresa redactiei: Sa fac fantana sau sa bag tuburi pentru acumulare apa?

Un răspuns la “Sa fac fantana sau sa bag tuburi pentru acumulare apa?”

Daca este izvor cel mai probabil este unul de suprafata si nu cred ca este indicat si sanatos sa acumulezi apa pt ca cel mai probabil nu este potabila, o poti folosi eventual pt a stropi gradina dar si aici este discutabil pt ca rodul acelei gradini va ajunge pe masa ta.
Poti profita de faptul ca este o zona cu izvoare si poti face foraj la cel putin 20 m pt ca daca este izvor la suprafata cu siguranta este un altul mai jos si iti spun asta din experienta, am gasit la 6 m nu m-a multumit si am continuat pana am gasit altul la 18 m si in final m-am dus cu forajul pana la 25 m.
Costul pt foraj cu teava Valrom care are filtre spaciale, a fost 200/ml fara factura altfel se adauga si TVA-ul si neaparat cu cuart acum 2 ani.
Bafta !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *