Categorii
Intrebari de la cititori

Separare camera de 46 mp in doua, cu perete rigips, probleme geam

Buna ziua! Doresc sa separ in doua camere, respectiv living si dormitor, cu un perete de rigips – camera unui apartament (apartament cu o camera in suprafata utila de 46 mp din care livingul 21,42 mp). Solutia ar fi foarte simpla daca nu ar ridica probleme configuratia camerei mai bine zis geamul. Multumesc anticipat! O zi buna.


Intrebare de la Kati, pe adresa redactiei: Separare camera de 46 mp in doua, cu perete rigips, probleme geam.

3 răspunsuri la “Separare camera de 46 mp in doua, cu perete rigips, probleme geam”

Buna, Kati!

Comparand imaginea si schita primite de la tine inteleg ca balconul nu mai este separat de living ci a fost integrat in decor. Banuiesc ca ai recurs la aceasta solutie pentru extinderea spatiului, insa, asa cum banuiesti si tu, peretele din sticla (cel exterior) reprezinta o problema. Pentru a obtine 2 camere in locul uneia eu as fi procedat cu totul altfel: as fi desfiintat peretele care separa camera de bucatarie si as fi construit unul din gipscarton la jumatatea latimii livingului. Si desi as fi procedat la fel cu balconul, as fi construit un stalp din zidarie pe care l-as fi legat cu peretele din gipscarton, imbracand restul fatadei cu geamuri. La final, as fi obtinut un living open space cu bucataria si un dormitor cu intrare directa din living. Ceva similar acestui proiect: https://www.casadex.ro/2017/11/exemplu-de-transformare-a-unei-garsoniere-de-35-mp-intr-un-apartament-cu-2-camere/ Cred ca acest tip de configurare ti-ar oferi un living spatios si un dormitor confortabil.

In felul in care se prezinta situatia in acest moment este dificil sa separi dormitorul de living cu ajutorul unui perete plin, asa cum iti doresti. Probabil ca s-ar putea improviza o separare cu un alt perete din sticla (care poate fi mata, pentru a obtine intimitate in zona dormitorului) sau prin intermediul unui corp de mobilier care sa arate ca un perete din pal din zona livingului si ca un dulap cu usi glisante din dormitor (similar cazului ilustrat in imaginea 13 de aici: https://www.casadex.ro/2015/03/idei-de-amenajare-a-dormitorului-in-living/), insa recomandarea mea este sa nu mergi pe improvizari, ci sa faci un efort in a face modificarile necesare corecte pentru separarea celor doua spatii. Vorbim totusi despre o solutie pe termen lung sau permanenta.

Buna!
Am primit propunerea D-oastra si va multumim. Din pacate propunerea nu se poate realiza deoarece peretele despartitor dintre bucatarie si camera a fost realizat cu utilitati ,respective conducte de apa calda pentru calorifer in camera si racordurile la current (prize) in bucatarie.

bună dimineața.La orice renovare se ia în calcul și modificarea traseelor existente în zid (electrice, sanitare, termice). Soluțile Victoriei sunt minunate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *