Categorii
Intrebari de la cititori

Sugestii modificare apartament, 2 camere 70 m2, in 3

Buna seara. Am un apartament cu doua camere de aproximativ 70 m2. As dori sa-l modific intr-unul cu 3 camere. Pot sa va trimit schita apartamentului sa-mi dati o sugestie cum pot face aceasta modificare sa fie ok? Multumesc frumos.


Intrebare de la Paula, pe adresa redactiei: Sugestii modificare apartament, 2 camere 70 m2, in 3.

3 răspunsuri la “Sugestii modificare apartament, 2 camere 70 m2, in 3”

Multumim pentru schita, Paula!

Din cauza faptului ca baia este pozitionata intre bucatarie si celelalte camere ale apartamentului, mi se pare destul de dificil sa iei o decizie de reconfigurare a spatiului. Si asta pentru ca oriunde vei decide sa amplasezi noua camera aceasta nu va avea fereastra, deci va fi lipsita de lumina naturala. In opinia mea, ai doua optiuni posibile pornind de la ideea ta, de folosire a suprafetei holului generos:

– Sa pastrezi pozitia actuala a livingului, renuntand la peretele care il desparte de hol. Sa micsorezi dormitorul actual, renuntand la peretele dinspre hol si construind unul nou, asa incat sa scurtezi lungimea actuala a dormitorului pana 3,5 m (cu noua intrare direct din living, iar in continuarea acestuia, in contul holului sa amenajezi un nou dormitor. Cum bine iti dai seama, acesta nu va avea deloc lumina naturala, neavand nicio fereastra. In plus, intrarile in ambele dormitoare se vor realiza prin partea dreapta a livingului. Revenind insa la noul dormitor, poti apela la varianta unui perete din sticla intre living si dormitor, perete pe care il poti acoperi seara, inainte de culcare, cu o draperie.

– Cea de-a doua varianta presupune amenajarea celor doua dormitoare in paralel: unul in perimetrul dormitorului actual (cu lungimea de 3,5 m) si unul in perimetrul livingului (din nou, cu lungimea de 3,5 m), iar livingul sa se desfasoare in spatiul obtinut (dupa desfiintarea peretilor dintre hol si livingul si dormitorul din configurarea actuala) din ramatisele livingului si dormitorului reunite cu holul. In acest caz livingul va fi cel lipsit de lumina naturala, insa daca obisnuiesti sa folosesti acest spatiu doar pentru petrecerea timpului liber in familie (nu pentru petreceri, mese cu prietenii si rudele etc), poti alege sa dotezi dormitoarele cu usi de interior cu suprafata mare de sticla mata si chiar sa tii usile dormitoarelor deschise in timpul zilei. Insa chiar si asa livingul va avea nevoie de mai multe surse de iluminat suplimentar chiar si in timpul zilei. Poti apela la niste solutii practice si frumoase: lampadar, veioze, aplice, spoturi si la diverse combinatii ale acestora.

Si ar mai exista o varianta mai complexa, care presupune mai multe modificari si cheltuieli. Aceasta ar impune amenajarea unui dormitor suplimentar in locul actualei bucatarii si mutarea bucatariei (cu tot ce implica: instalatii apa, canalizare etc) in living, pe peretele comun cu baia. Recomand ca si in acest caz sa renunti la peretele ce desparte sufrageria de hol, pentru a-i mari fizic suprafata utila. Pe langa eforturile fizice si financiare mari despre care vorbeam, ar trebui sa te pregatesti si pentru alergatura dupa realizarea proiectelor pentru noile trasee de instalatii si dupa autorizatiile necesare. Insa avantajul acestei variante de reconfigurare a spatiului este cel ca fiecare incapere va beneficia de suficienta lumina naturala si va fi mai placuta.

O alternativa la aceatsa varianta este cea de amenajare a bucatariei in balcon, alternativa ce presupune aceleasi eforturi in privinta proiectului si autorizatiilor necesare. Spre deosebire de ideea de mai sus, aceasta iti permite sa pastrezi intacti peretii interiori ai apartamentului, scutindu-te practic de niste cheltuieli in plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *