Categorii
Intrebari de la cititori

Balustrade lemn sau compozit WPC la balcoane?

Buna ziua. Avem la casa 3 balcoane si ne-ar placea sa le facem din balustrade din lemn compozit (wpc). Intrebarea este referitoare la costuri: e diferenta mare intre a utiliza balustrade de lemn sau din wpc? Va multumesc frumos. Va doresc spor in toate.


Intrebare de la Flori, pe adresa redactiei: Balustrade lemn sau compozit WPC la balcoane?

4 răspunsuri la “Balustrade lemn sau compozit WPC la balcoane?”

Buna, Flori!

Nu stiu exact care sunt diferentele de pret intre sipcile WPC pentru gard sau balustrada si cele din lemn tras, dar am dat o cautare prin magazinele de bricolaj si iata ce am aflat:

– O sipca WPC cu dimensiunile 70 x 10 x 4000 mm costa aproximativ 15 lei la Dedeman. Dincolo de elementele de prindere, stalpii pe care vor si fixate, acestea prezinta avantajul ca nu necesita vopsire, deci iata un mare avantaj pe care cred ca merita sa-l iei in calcul.

– In acelasi timp, o sipca finisata din lemn rasinos cu dimensiunile 89 x 18 x 980 mm poate fi cumparata de la Hornbach, de pilda, cu aproximativ 6 lei. Poti observa ca desi este mai ieftina, este si mai scurta si necesita vopsire, iar lacurile speciale, de calitate, nu sunt ieftine deloc.

Sper ca aceste informatii iti sunt suficiente pentru a putea face un calcul comparativ intre cele doua variante pentru balustrada balconului si pentru a ajunge la o concluzie.

Multumesc Victoria pentru toate informatiile. Eu inclinasem catre WPC, dar aveam nevoie de opinia unui expert.

A trecut mai bine de un an, dar poate se mai uita cineva pe aici… Pretul de 15-17 lei la dedeman pt acea sipca din wpc e pe metru liniar, nu la bara de 4 m. Rezulta deci pret dublu la wpc. Am gasit un singur review la dedeman despre acele sipci si era „dezastru”. Eu am mers pe varianta de lemn, cu lacuri cu tot am iesit la 40% din pret. Drept e ca pt porti si gard, nu am facut pardoseala sau balustrada si ma astept ca in 5 ani sa revopsesc gardul. Am mers pe lemn pt ca n-am vazut „pe viu” un gard de wpc care sa aiba 10 ani si sa fie inca drepte scandurile respective. Macar la lemn n-am asteptari mari, de la wpc parca ai alte pretentii la de 3 ori costurile…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *