Categorii
Intrebari de la cititori

Dimensiuni tablou pe peretele din spatele canapelei

Buna ziua! Va deranjez cu o nelamurire. Am peretele din spatele canapelei si pe el as vrea sa pun un tablou. Dimensiunile peretelui deasupra coltarului sunt de 1,20 m inaltime si 2,90 m latime. Ce dimensiuni ar trebui sa aiba tabloul sa pice bine pe suprafata respectiva? Eu ma gandeam la un 0.6 m pe 1.4 m. Oare arata bine? Va multumesc!


Intrebare de la Alexandru, pe adresa redactiei: Dimensiuni tablou pe peretele din spatele canapelei.

5 răspunsuri la “Dimensiuni tablou pe peretele din spatele canapelei”

Buna, Alexandru!

Poti alege varianta la care te-ai gandit sau poti opta pentru un multicanvas sau pentru o galerie foto sau de imagini (tablouri) pe care le poti grupa pentru obtinerea unui efect decorativ placut. Gasesti cateva idei din care te poti inspira aici: https://www.casadex.ro/2017/12/idei-decorative-pentru-peretele-din-spatele-canapelei-din-living/ si aici: https://www.casadex.ro/2014/02/cum-iti-poti-decora-casa-cu-tablouri-si-fotografii-galerie-foto/

Eu as opta pentru o compozitie din mai multe piese si nu pentru un tablou individual.

Mulțumesc de răspuns!
Sa fac 3 tablouri de 60 x 60 ar fi ok?
Tablourile sa fie individuale sau sa formeze toate 3 un tot?
As vrea ceva abstract sa conțină culorile living-ului unde am mers pe mobila gri + culoarea lemnului, perdea e un crem deschis și draperia e verde închis. Pereții sunt albi, canapeaua e un gri închis iar parchet e un alb cu dungi gri, ca și fagu…

Poti merge pe varianta aceasta sau poti alege fie 4 tablouri patrate cu ajutorul carora sa formezi o compozitie de forma patrata, fie 3 tablouri dreptungiulare asezate alaturat in pozitie verticala, fie doar doua patrate mai mari. Iata o varianta (fa bastractie de culorile tablourilor) https://ro.pinterest.com/pin/416020084321426546/ Compozitia ar trebui sa fie centrata in raport cu canapeaua, indiferent de numarul si dimensiunea pieselor.

In ce priveste alegerea desenului, din nou, depinde ce model iti va placea mai mult sau ce viziune ai in ce priveste decorarea peretelui respectiv. Oricare dintre variante poate fi frumoasa. Insa nu strica nici sa te asiguri ca toate tabourile din compozitie au un numitor comun, o tema comuna. Ca aici: https://ro.pinterest.com/pin/767441592729701379/ sau aici: https://ro.pinterest.com/pin/AUN8_fkO6hky9rq0zjS-exna87sm8IDqQGiWJFV8yWTE-HrlMEjVaLk/

Insa daca tot alegi sa-ti decorezi livingul cu tablouri, iar verdele inchis este culoarea de accent a incaperii, poti opta pentru niste desene abstracte (cum iti doresti), care sa contina verde, galben si nuante de caramiziu si auriu sau mov cu galben, verde si crem.

Si pentru ca am vazut imaginile cu livingul tau, recomand sa accesorizezi si canapeaua cu niste textile (pernute decorative, pled etc) in nuantele de accent care vor fi prezente in decorul tablourilor.

Mulțumesc pt răspunsuri!
Asta e următorul pas, asortarea pernutelor cu restul decorului.
Deci tabloul trebuie centrat în funcție de canapea nu de perete. Nu știam, făceam invers :)) cred ca merg pe nuanțe de auriu, verde, galben, crem.
Ma încurcă mult grinda, fiind structura pe cadre, limitează înălțimea tablourilor…

Ideal ar fi ca tablourile sa fie centrate atat in raport cu canapeaua, cat si in raport cu peretele. Insa daca nu este posibil sa centrezi canapeaua pe peretele respectiv, recomandarea mea este sa centrezi tablourile in raport cu canapeaua. Pentru echilibrarea spatiului poti aseza o masuta, o noptiera sau o consola in laterala canapelei, iar pe aceasta sa asezi o veioza si niste carti sau alte chestii cu impact decorativ.

In ce priveste grinda, dupa ce vei alege si monta tablourile nu te va mai deranja vizual, insa inteleg acum de ce preferi sa mergi pe varianta tablourilor patrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *