Categorii
Intrebari de la cititori

Doar pentru materiale casa 180 mp ajung 20000 euro?

Un buget de 20.000 € ajunge pentru materialele unei case p+m de 180 mp construita din bca la rosu? Mana de lucru nu este o problema pentru ca deja am pe cineva care o sa se ocupe de asta.


Dar presupun ca multi dintre voi aveti multa experienta in domeniu si veti sti cu exactitate cam cat ma ajung materialele incepand de la temelie pana la acoperis si nu cred ca ar mai fi cazul sa imi spuneti depinde de proiect depinde de etc etc. Va multumesc.

Intrebare de la Cristina, pe adresa redactiei: Doar pentru materiale casa 180 mp ajung 20000 euro?

8 răspunsuri la “Doar pentru materiale casa 180 mp ajung 20000 euro?”

Buna ziua.
La aceasta intrebare va raspunde constructorul pe care l-ati preferat sa va construiasca imobilul.
Cu stima.

hmm dar ce rau ai fost prin comentariul acesta… pai de ce nu poti sa ma ajuti cu ceea ce cer si trebuie sa imi dai peste nas asa din umbra??

Cristina In proiect ai devizul de materiale. De proiect si numai de el depinde cat fier / beton / bca / adeziv / grinzi / dulapi / scandura / sarma / inchirieri / etc. aveti nevoie in functie de solutia de construire aleasa. Apoi mai intra si priceperea echipei care poate refolosi grinzile / scandurile si la cofrage. De asemenea trebuie tinut cont de pierderile de material de la barele de fier, si multe altele. Dumneavoastra puteti face o estimare pe baza devizului luand preturile din comert dar sustin parerea domnului Antrecons. Iar daca nu aveti proiect tehnic atunci nu aveti deviz si depindeti integral de constructor care poate spune lasa ca merge si asa: in loc de bara fier fi 16 pune 10 pentru o mica economie. Singurul sfat care il pot da este sa faceti proiect tehnic. Chiar daca costa, merita. Singurul lucru care nu trebuie subdimensionat este structura de rezistenta a casei.

Buna ziua.
Nu ajung 20.000 euro pentru o asemenea casa, noi va stam la dispozitie cu profesionalism si va rugam sa ne contactati telefonic in vederea unei posibile colaborari.
Cu respect si stima,
Echipa Casatamultvisata Empire Building
Telefoane: 0742 756576
E-mail:
office@casatamultvisata.ro

Depinde. Cat fier ai pe proiect si de care, ce fel de bca vrei sa pui, ce fel de beton si mai ales cat beton ai de turnat. Tu nici nu ai spus daca ai placa peste mansarda sau pui tavan de lemn, sau ce fel de fundatie ai. Sunt prea multe necunoscute. Poate fundatia e mai speciala, poate ai acoperis in n-shpe ape, poate cine stie ce terase ai, cat beton intra acolo, sau poate vrei sa folosesti cel mai scump bca din considerente de izolare termica etc. Oricum ar fi, cel mai sanatos este sa consideri ca NU iti ajung. Ca sa iti ajunga trebuie sa ai un proiect foarte simplu, facut de la inceput pe ideea de maxima economie, si trebuie sa fii foarte stricta si cu meseriasii, sa nu paraduiasca nimic, sa fie economi pana la ultima scandura si ultimul cui.

Buna ziua,
De obicei nimeni nu stie cu exactitate cate materiale intra intr-o casa, de asta e nevoie mereu ca cei ce v-or sa construiasca , sa ceara un necesar de materiale, de la cel ce face proiectul. De obicei, si din proprie experienta ….
Betoane, fundatii, stalpi, grinzi, placi… 100/120mc beton
Fier diferite dimensiuni,
fundatii, grinzi, boiandrugi… 10/12.000 kg
Scandura, grinzi… 10/14 mc….
B.C.A. 30/38 mc… 50-60 saci adeziv
Nisip + nisip + pietris… folie, plase buzau, polistiren extrudat
Sarma, fierar, dulgher, cuie de diferite marimi… 400/500kg
Transtort materiale… 3500/4500 lei
Alte cheltuieli neprevazute… 5000 lei
Am facut un calcul pe materiale, nu va ajung banii pentru ceea ce doriti sa construiti, 24/26.000 fara manopera

Va multumesc tuturor… dar presupun ca cu 20.000 as putea sa ridic doar parterul si mansarda fara acoperis?? Pt ca mai mult ma intereseaza acum sa o ridic asa.. pana in iarna o sa dispun de alti bani pt a pune acoperisul

Merge cu Dorei, ba chiar iti mai si ramane doamna Cristina … problema (mai grava) este la final cand doresti s-o intabulezi.

180 mp ??? Totusi , mi se pare cam mica suprafata de construit , avand in vedere ca romanul sufera de spatiu de locuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *