Categorii
Intrebari de la cititori

In luna august e tarziu sa incep constructia casei?

Buna seara. Am un proiect p+m in desfasurare iar prin iulie o sa fie gata. Eu vreau sa ma apuc undeva pe la inceputul lui august de pe 5 august in sus. Anul acesta vreau doar la rosu sa o ridic. Ceea ce vreau sa stiu de la un profesionist, luna august este prea tarziu sa ma apuc? Am uitat sa precizez ca sunt 180 mp construibili.


Intrebare de la Cristian, pe adresa redactiei: In luna august e tarziu sa incep constructia casei?

6 răspunsuri la “In luna august e tarziu sa incep constructia casei?”

Ai uitat sa precizezi din ce materiale faci casa. Dar in principiu, daca nu intentionezi sa o termini anul asta, e OK sa te apuci in august sau chiar toamna.

de constructia propriuzisa a unei case te apuci in 15 ianuarie si nu in august. Faci sapaturi, montezi armaturi si la 1 martie deja torni fundatia in pamant. lasi 2 saptamani si montezi cofrajele. pana la 15 mai cand te opresti din turnat betoane si reincepi la 1 octombrie daca mai ai de turnat betoane sau facut zidarie. Betonul si zidaria facute in timpul verii sant cele mai proaste calitativ.

E OK sa incepi in august, dar trebuie sa ai mesteri rapizi, materialele toate disponibile (sa nu astepti de exemplu o luna sa vina fierul fasonat) si, FOARTE important, sa poti sa-i pui acoperisul si ferestrele inainte de noiembrie. Daca estimezi ca te prinde iarna cu ea descoperita, mai bine amana pentru martie anul viitor. Calculeaza in principiu 3 saptamani pentru iesirea din pamant, 3 saptamani pentru fiecare nivel (pregatire armatura placa, turnare, uscare, zidire), daca mesterii nu trag matza de coada pe santier si daca vremea este prielnica tuturor operatiunilor. Plus 3 saptamani pentru acoperis si tamplarie.

@nico! Partea din pamant se toarna cat mai rapid, ex: azi sapi santurile si maine torni cu cifa altfel risti sa se naruie tot de la ploi. Dupa 2 zile faci cofrajele in 3 zile maxim si a patra torni elevatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *