Categorii
Casa pas cu pas

Proiecte de case sub 80 mp, doar parter

Am observat, in ultimii ani, ca tot mai multi dintre romanii care decid sa-si construiasca o casa aleg proiecte mici, compacte, care le aduc mai multe beneficii: costuri mai mici de constructie, amenajare, mobilare si intretinere ulterioara. Una dintre cele mai populare categorii de proiecte in acest moment este cea a caselor fara etaj, desfasurate doar pe parter, cu suprafata sub 80 mp.


Proiectate ingenios si ergonomic acestea pot oferi spatiul necesar pentru o familie compusa din 3-5 membri. Cele 6 proiecte de case frumoase cu suprafata utila de nici 80 mp de mai jos sunt un exemplu in acest sens.

Casa de 80 mp, fara etaj, cu 2 terase si 2 dormitoare

Primul proiect de mai jos ilustreaza o casa frumoasa, cu suprafata totala de 80,1 mp si suprafata utila de 68,9 mp. Suprafata utila este suficienta pentru un living amenajat in plan semideschis cu bucataria, doua dormitoare mici (de 12,2 si 9,9 mp), o baie de aproape 6 mp, o camera tehnica de 4,4 mp, doua holuri si o veranda de 6,8 mp ce deserveste camera tehnica. Consider ca acest din urma spatiu este extrem de util mai ales in situatiile in care incalzirea casei se face cu centrala pe lemne sau pe peleti, cand un spatiu de depozitare si stocare la indemana, pe timp de iarna, a combustibilului solid este absolut necesar. Desigur ca proiectul poate fi modificat, renuntandu-se la veranda cu pricina in scopul extinderii camerei tehnice, caz in care se va obtine suficient loc chiar si pentru montarea unui puffer cu capacitatea de cel putin 1000 litri.

proiect casa 80 mp parter 2 dormitoare
1-proiect casa 80 mp doar parter cu 2 dormitoare si 2 terase
plan compartimentare casa 80 mp
2-plan compartimentare interioara casa 80 mp 2 dormitoare doar parter

Un alt plus al acestui proiect de casa este reprezentat de cele doua terase: una mai mica, situata la intrarea principala in locuinta si una generoasa cu acces direct din livingul de 21,2 mp. Cand stai la curte terasele sunt absolut necesare, acolo iti petreci cea mai mare parte a timpului liber in sezonul cald. Ca doar acesta este unul dintre motivele pentru care ai ales sa parasesti apartamentul de bloc si sa-ti construiesti o casuta la curte.

Proiect casa 81 mp, doar parter, cu 3 dormitoare

Daca iti doresti o casa mica, de aproximativ 80 mp, fara etaj, dar cu 3 dormitoare, cel de-al doilea proiect ilustrat in imaginile de mai jos s-ar putea sa fie ceea ce cauti. Aceasta are o suprafata de 81,2 mp din care suprafata utila reprezinta 74,6 mp. Dintre toate proiectele pe care am ales sa le prezint in articolul de astazi acesta are cea mai mare suprafata utila, fiind totodata unul dintre cele doua variante ce dispun de 3 dormitoare. La fel ca modelul prezentat anterior si acesta are 3 intrari sau iesiri: una principala, una ce leaga livingul open space de terasa din spatele casei si cea de-a treia, din camera tehnica.

proiect casa 81 mp 3 dormitoare
3-proiect casa 81 mp parter cu 3 dormitoare
schita casa 81 mp parter 3 dormitoare
4-schita interior casa 81 mp parter cu 3 dormitoare

Iti recomand sa citesti: Cum alegi cel mai bun proiect pentru casa ta.

Desi are 3 dormitoare, niciunul dintre acestea nu este foarte mare: dormitorul matrimonial masurand 11,9 mp, iar celelalte doua 9 si, respectiv, 8,3 metri patrati. Insa daca dormitoarele mici ar fi folosite de cate un copil fiecare, cred ca ar putea fi amenajate cat se poate de confortabil. Proiectul include un living amenajat in plan deschis cu bucataria, cele doua spatii masurand impreuna aproape 31 mp. Un element decorativ suplimentar, care poate cantari in luarea deciziei de acceptare a acestui proiect, il constituie bovindoul (din englezescul bowindow) din living, acea aditie vitrata care ii confera o forma bombata peretelui exterior al incaperii. Causul pe care camera il formeaza ca urmare a constructiei bovindoului poate fi folosit pentru amenajarea unui luminos loc de luat masa sau pentru amenajarea unei arii de relaxare sau a unui spatiu de lectura, prin constructia si montarea unor bancute imediat sub ferestre. Sunt de parere ca acest proiect li se potriveste celor care isi doresc o constructie cu aer elegant, usor clasic.

Proiect casa traditionala, forma patrata, sub 80 mp

Cu o suprafata totala de 72 mp si utila de doar 68.5 mp cel de-al treilea proiect reprezinta o casa compacta, de forma patrata si acoperis in 4 ape, cu aspect traditional, desfasurata pe un singur nivel. Compartimentarea interioara este una practica si confortabila, fiind ideala pentru o familie formata din cel mult 4 persoane. Un mare avantaj il constituie dormitorul matrimonial cu suprafata generoasa de 14,3 mp. In cazul unei familii cu 2 copii, dormitorul mare poate fi transformat in camera pentru copii, cel matrimonial amenajandu-se in camera mai mica, cu suprafata de 9 mp.

proiect casa forma patrata 2 dormitoare
5-proiect casa forma patrata 72 mp doar parter 2 dormitoare
schita compartimentare interior casa 2 dormitoare
6-schita compartimentare interior casa forma patrata parter 2 dormitoare

In rest, casa din acest proiect mai dispune de un living amenajat in plan deschis cu bucataria, ambele spatii insumand o suprafata de 32 mp, de o baie de aproape 4 mp, de o camera tehnica de 3,7 mp si de un hol de 3,3 mp. Din pacate, camera tehnica este destul de mica si nu are acces direct in exterior, insa acest lucru nu este o problema daca se va alege drept solutie de incalzire o centrala electrica sau una pe gaze. In spatele casei este proiectata o terasa cu acces direct din livingul dreptunghiular prevazut cu semineu. Este o constructie compacta ce reprezinta o locuinta confortabila, compartimentata simplu, cu separarea ferma a spatiului de zi de cel de noapte. Iata, asadar, inca o dovada ca o casa fara etaj, cu suprafata sub 80 mp poate fi perfect functionala.

Mai poti citi si: 6 proiecte de case mici fara etaj, cu 2 sau 3 dormitoare.

Proiect de casa sub 80 mp, doar parter si bucataria separata de living

Daca nu-ti place ideea de bucatarie si living open space si preferi mai degraba separarea celor doua incaperi, proiectul ilustrat in imaginile de mai jos poate fi o optiune pentru tine. Este vorba despre o casa pe parter, cu suprafata totala pana in 80 mp, ce include 2 dormitoare separate de un dressing, o baie, o camera tehnica, un hol lung si un living complet separat de bucatarie. Personal, gasesc mult mai practica amenajarea acestor doua incaperi intr-un open space comun, insa stiu ca nu toata lumea impartaseste aceeasi parere, preferand sa gateasca intr-un spatiu izolat, pentru a preveni raspandirea mirosurilor in camera de zi.

proiect 78 mp 2 dormitoare si camera tehnica
7-proiect casa 78 mp parter design modern 2 dormitoare si camera tehnica
schita casa moderna parter 2 dormitoare
8-schita interior casa moderna doar parter sub 80 mp cu 2 dormitoare

Un alt atu pe care il prezinta acest proiect este camera tehnica mare, potrivita pentru o centrala termica pe lemne si chiar pentru un puffer. La fel ca in cazul primelor doua case prezentate anterior si camera tehnica a acesteia este prevazuta cu iesire directa in curte. Voi incheia lista avantajelor acestui proiect subliniind ca toate camerele sunt luminoase, fiind dotate cu un numar mare de ferestre.

Casa fara etaj cu 3 dormitoare, proiect cu suprafata de 77 mp

Un alt proiect de casa cu suprafata totala de aproape 80 de metri patrati este si cel ilustrat in imaginile urmatoare. Acesta prezinta o casa cu suprafata utila totala de 74 mp ce dispune de 3 dormitoare cu suprafete cuprinse intre 9,7 si 12,5 mp, o baie mica de 3,8 mp, un living cu bucatarie ce insumeaza aproape 28 mp, un hol de 2,8 mp, un vestibul de 2,4 mp, un coridor de 4,3 mp si de o camera tehnica mica, de doar 3 mp.

proiect casa sub 80 mp doar parter
9-proiect casa sub 80 mp design modern doar parter
schita casa 77 mp parter
10-schita interior casa 77 mp parter cu 3 dormitoare

Prevazuta cu doua iesiri – una in fata si una in spate, intr-o terasa mica ce poate fi extinsa, desigur – si cu o multime de ferestre, aceasta casa cu suprafata utila de doar 74 metri patrati este o alegere buna pentru familiile cu 2 si chiar 3 copii.

Proiect casa mica, sub 80 mp, cu camera tehnica mare

Daca e important ca viitoarea casa sa dispuna de un spatiu tehnic generos, necesar pentru desfasurarea in voie a unei instalatii termice complexe, ultimul proiect din lista celor prezentate astazi poate fi cel potrivit pentru tine, acesta fiind prevazut cu o camera tehnica de 4,4 mp alaturata unui spatiu suplimentar de 6,7 mp. Cele doua incaperi pot fi unite pentru obtinerea unei camere tehnice de peste 10 mp. Iar daca sunt gaze naturale in zona in care iti vei construi caminul, poti transforma incaperea de 4,4 mp intr-o camara sau intr-un dressing, intrucat camera alaturata va fi mai mult decat suficienta pentru adapostirea unei centrale termice in condensare si pentru organizarea si depozitarea unui numar mare de unelte de gradinarit.

proiect casa 81 mp pe parter 2 terase
11-proiect casa 81 mp pe parter cu 2 dormitoare 2 terase si 2 intrari
schita compartimentare interioara casa 81 mp
12-schita compartimentare interioara casa 81 mp 2 dormitoare 2 terase si 2 intrari

Desi comunica cu livingul, bucataria poate fi izolata, la nevoie, de acesta cu ajutorul unei usi glisante montate intre cele doua spatii. Cele doua dormitoare sunt proiectate alaturat, cel matrimonial masurand 12,1 mp, iar cel mic avand suprafata de 9,7 mp. Una peste alta, si acesta este un proiect de casa frumos, cu un aspect simplu si placut, potrivit pentru o familie cu cel mult doi copii.

Mai poti vedea si: Modele proiecte case doar cu parter si amprenta de 100 mp dar si Alte modele si planuri noi de case doar cu parter.

Sursa foto: archeton.ru

7 răspunsuri la “Proiecte de case sub 80 mp, doar parter”

Bună ziua. Vă rog dacă aveți bunăvoința sa îmi spuneți care este prețul de cost, a casei de 80 metri patrați , dor cu parter, doua dormitoare si doua terase

proiect casa 81 mp 3 dormitoare
3 – proiect casa 81 mp parter cu 3 dormitoare
Cost proiect + constructie?

@ Matei, pentru o discutie contactati-ne telefonic.
Echipa Casatamultvisata Empire Building
0742 756576

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *