Categorii
Intrebari de la cititori

Schimbare parchet vechi si izolare pardoseala – solutii

Buna ziua, am urmatoarea intrebare: la un apartament vreau sa izolez pardoseala si in acelasi timp sa schimb si parchetul vechi. In momentul de fata este parchet vechi pus peste sapa de nisip.


Foarte important de precizat este ca dupa ce scot parchetul vechi si nisipul de sub, trebuie sa ma ridic cu sapa in jur de 9 cm. Am urmatoarele solutii si nu stiu pe care sa o aleg.
1. sapa flotanta uscata cu vata minerala de densitate mare peste care pun osb si parchetul laminat – aici sunt costuri foarte mari, vata bazaltica de densitate mare nu prea o gasesc peste tot si este si foarte scumpa.
2. sa pun grinzi de 60×50 mm la distanta de 50 – 60 cm una de alta in care sa pun vata minerala iar pe deasupra sa acopar cu OSB peste care pun parchetul laminat – am vazut ca se foloseste la izolatiile podurilor si mansardelor – solutia care ma tenteaza cel mai mult, dar nu stiu cat de eficienta este la izolatia fonica si termica.
3. sapa clasica de 5 cm peste care pun polistiren extrudat, sapa autonivelanta si parchetul laminat – nu imi place solutia asta pentru ca dureaza foarte mult pana se usuca sapa, iar polistirenul nu imi place la izolatii interioare.

Poate ma ajutati cu niste sfaturi in privinta solutiei pe care urmeaza sa o aleg. Va multumesc.

Intrebare de la Radu, pe adresa redactiei: Schimbare parchet vechi si izolare pardoseala – solutii.

2 răspunsuri la “Schimbare parchet vechi si izolare pardoseala – solutii”

buna ziua
nu inteleg de ce ar trebui izolata pardoseala, e la parter? eu as lasa nisipul, as monta osb de 10 pe care se monteaza parchetul nou

pentru izolatie fonica se poate utiliza pluta sub si peste ursi (grinzile dintre placa de beton si pardoseala) sau polietilena expandata, iar intre ursi puteti folosi vata semirigida, chiar si cu un strat de pluta dedesubt daca va permiteti. Peste ursi merge osb sau scandura (comparati preturile) dar si osb-ul de 2,5 cm grosime, apoi stratul de izolatie si parchetul laminat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *