Categorii
Intrebari de la cititori

Tavane din lemn la o casa parter sau beton?

Salut. Sa fac tavane din lemn la o casa pe parter? O sa fie un pod gen depozit si nu vad rostul sa torn beton, cred ca e mult mai scumpa placa asa. Va fi durabil daca podesc cu lemn?


Intrebare de la Margareta, pe adresa redactiei: Tavane din lemn la o casa parter sau beton?

7 răspunsuri la “Tavane din lemn la o casa parter sau beton?”

La mine la casa parter m-a dus plafonul de beton mai ieftin decat cel de lemn. Fa un calcul cu tot ce intra de la grinda pana la glet si o sa vezi. Avand de lemn s-ar putea sa fie nevoie de rigips si acolo sa vezi preturi. Lemnul s-a scumpit si in plus lucreaza in timp

buna ziua
ai dreptate vali,singura diferenta dintre un functionar si o bucata de lemn e ca lemnul lucreaza,lumineaza-ma si pe mine placa de beton nu trebuie izolata?tavanul nu trebuie tencuit dupa decofrare? nu crezi ca e mult mai scump?

Tavanul de beton il poti izola prin pod ieftin cu polistiren. In interior da iti trebuie tencuit si vei face mecanizat banuiesc. La tavanul de rigips pe lemn sunt cateva dezavantaje:
– pretul celor 2 randuri de montanti, ai placilor si al celorlalte accesorii
– vata care va trebui sa fie minim 20cm pentru o izolare buna (la nivelul tavanului fiind cea mai mare temperatura)
– deoarece lemnul lucreaza pot aparea fisuri intre placi.
– cei 15 cm (min) pierduti in inaltime
– inertia termica lipsa: se raceste/incalzeste mult mai repede la rigips.
Daca alegi alta solutie in afara de rigips poti iesi mai bine nu contest. Fiecare vine cu avantaje si dezavantaje. Cantareste bine innainte
Nu mi-o lua in nume de rau, si eu am fost exact ca tine, voiam pe lemn ca nu imi place sa am placa de beton desupra capului, dar constructorul, structuristul si dirigintele de santier m-au convins.
De mentionat este ca structura ta trebuie sa suporte greutatea placii de beton in caz ca faci asa, si conform normativului mentionat de CEB depinde si de zona seismica.

Nu înțeleg de ce azi toată lumea se gândește numai la placă și rigips. De ce nu se pune in valoare lemnul.
1. Grinzi finisate, tratate, lăcuite, (3 fețe) apoi peste ele scândură finisată, tratată lăcuită. ( preferabil de 3 cm și cant tip parchet), apoi izolația o faci din ce vrei.
2. Grinzi nefinisate, iar dedesubt scândură finisată, iar izolarea se face intre grinzi.
Cam așa făceau părinții și bunicii noștri, numai ca in acea perioadă nu existau utilajele din ziua de azi.

Pentru casa de vacanta la munte rustic merge. Daca vrei stil si decoratiuni mai pretentioase (intreaba sotia) nu prea. Se poate face cant la orice scandura cu orice rindea electrica, se poate da cu grund si lac pe baza de apa pe lemn ca sa nu emane mirosuri. Am vazut o casa asa au lasat grinzile (f groase) impreuna cu scandura peste aparente, lacuite spre maro si arata foarte bine. Dar este casa de vacanta. Ca sa extindem poti folosi la tavane si pereti lambriu care arata foarte bine, este rindeluit, se imbina perfect. II dai o mana de grund si arata bine. Rustic
Totul depinde de ce va doriti.
Ca sa te coste mai putin ideal ar fi sa faci la ce te pricepi mai bine, ca sa faci tu sau sa nu te fraiereasca Doreii. Succes

Buna ziua.
Va putem ajuta cu acoperisul realizat din ferme , care formeaza in acelas timp si plafonul . Este cel mai ieftin sistem de constructie . Pentru creearea unui spatiu de depozitare sau de locuit , depinde si de forma acoperisului . Va astept pentru mai multe detalii .

De retinut . Lemnul lucreaza doar in cazul in care nu a fost de calitate ,bine pus in opera si nu este protejat de umiditate .
Cu stima 0722235456
office@constructii-caselemn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *