Categorii
Intrebari de la cititori

A refulat canalizarea in baie, unde pun clapeta antiretur?

Cu ploaia torentiala de astazi de parca a venit potopul lui Noe a refulat canalizarea in baie. Cum ma sfatuiti sa fac? Sa pun clapeta antiretur in camin sau la intrarea in casa? Sau sa pun doua si in camin si la intrarea in casa.


Care este nivelul minim necesar pentru ca aceasta clapeta sa lase apa de la chiuveta / dus / toaleta sa iasa? Multumesc.

Intrebare de la Vali, pe adresa redactiei: A refulat canalizarea in baie, unde pun clapeta antiretur?

3 răspunsuri la “A refulat canalizarea in baie, unde pun clapeta antiretur?”

buna seara
nu este clar ce camin? citi metri ai pina la bransamentul stradal? canalul menajer este comun cu pluvialul?

De la casa pana la caminul de canalizare sunt 10 m, de la camin pana la bransamentul in coloana principala sunt 3 m.
Sistemul pluvial nu duce in canal. Iesirea lui este in spatele casei unde am o mica vale, fara gradini sau case.
Am luat din magazin clapeta unic sens pvc cu clapeta, nu cu bila. vad ca are nevoie de un pic de presiune pentru a se deschide, banuiesc ca trebuie montata imediat dupa iesirea din casa. Sa caut cu bila sa pun si in camin sau nu?
Multumesc

Clapeta o poți monta fie în cămin , fie imediat la ieșirea din casa, condiția fiind sa ai un minim spatiu de manevra( această clapeta trebuie curățată la 6 luni de depuneri pe clapeta sau lăcașul de închidere). Nu îți pune problema că îi trebuie presiune pentru a se deschide. Greutatea apei și accelerația gravitațională își face treabă singură, condiția fiind că această clapeta sa fie montata orizontal de un meseriaș. Acest sistem cu clapeta este cel mai uzual (eu am montat pe evacuarea wc dn 110 la bloc) cel cu bila se montează de regulă pe conductele verticale. Cred că am fost destul de clar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *