Categorii
Intrebari de la cititori

Cat se da avans la lucrare la constructia unei case

Buna seara. Am intrebat mai multi constructori si raspunsul a fost diferit referitor la avansul pe care trebuie sa il platesc inainte de inceperea lucrarilor. Vreau sa aud parerea voastra: deci se plateste avans la lucrare inainte de inceperea constructiei casei si daca da cat se da?


Intrebare de la Vlad, pe adresa redactiei: Cat se da avans la lucrare la constructia unei case?

8 răspunsuri la “Cat se da avans la lucrare la constructia unei case”

salut! da, se da avans de max 30% din valoarea totala conform devizului estimativ la momentul semnarii unui contract in sensul construirii casei pana la ce nivel ati hotarat… si apoi pe faze de lucrari verificate cu diriginte de santier si specialist in domeniu… se pot achita inca 20-30%. Atentie la termene pe faze de lucrari si la calitatea si cantitatea de materiale folosite… cu penalizari pentru ambele parti in caz de depasire a devizului sau neincadrare in standarde ori la depasirea termenului de achitare a sumelor. Se accepta o majorare de maxim 10% a sumei totale prevazute in aviz.

Bună ziua!! Dacă ai o firma care-ți lucrează la încheierea contractului 30 % este acceptabil. Dacă ai o echipa pe care nu o cunoști, plătești o faza de lucrare și te convingi de ei. Nu poți da avans pentru lucrare și pe urma renunti la ei pentru ca nu-ți convine cum lucrează. Ai o faza de lucrare terminata plătești… Nu este greu de calculat o fundație, o zidărie, un planșeu o dulgherie… Dar totul rămâne la aprecierea și înțelegerea dintre proprietar și constructor. O zi buna tuturor !!!

eu merg pe varianta 60% avans si 40% la livrarea comenzii . Unii se conformeaza dar mai sant si altii care vor sa ridice comanda fara sa achite integral . Cei care vin cu pretentii de penalitati de intarziere sant invitati sa cante la alta masa .

Subscriu la ceea ce spune @Marius, mai putin partea cu specalistul in domeniu. Cel mai tare specialist este dirigintele de santier care va reprezinta pe dumneavoastra si nu pe constructori. Nu sunt de acord cu precizarea facuta de @Niko. Adica dacă constructorul greseste, nu respectă termene vinovat este beneficiarul. Nu cred. Domnule Vlad banii sunt ai dumneavoastra si nu dumneavoastra trebuie sa ii cereti. Eu, sincer, nu as lucra cu astfel de firme / echipe care au pretentii.
Cu stima si respect.

Buna ziua. Intrebarea pentru mine este simpla. Exista o esalonare de plati pe care o intocmeste constructorul si care o prezinta beneficiarului la semnarea contractului. Aceasta are 3 coloane: prima reprezinta suma ce se plateste, a doua ce elemente cuprinde suma si a treia cand se dau banii. Avansul este prima suma ce se da si cuprinde de obicei banii pentru procurare otel beton fundatii, organizare activitate, sapaturi, betoane egalizari. Momentul platii este la semnarea contractului. Urmeaza celelalte plati si momentele cand se dau.

Avans se da, cam 30% din manopera, 100% materiale impartite pe faze de lucrari sau necesar de materiale pe faza!

Se incheie un contract pe valoarea rezultata din devizul oferta si se stabileste un grafic de executie cu faze de lucrari, termene si plati. Constructorul executa cantitativ, calitativ si la termen cate o faza si se face plata. Se poate face o prima plata in momentul in care o parte din materiale necesare executiei au fost receptionate cantitativ si calitativ si se afla la locul executiei. In nici un caz nu se acorda bani manopera in avans.
Avansuri se acorda in general cand comanzi cate ceva unicat si vanzatorului ii este frica sa nu ramana cu el.
Din cauza acestor avansuri platite si cu lucrari neexecutate, de cele mai multe ori nerecuperate nu avem drumuri, nu avem multe altele.
Cand te angajezi undeva salariul iti este dat dupa o luna, pentru doua saptamani lucrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *