Categorii
Intrebari de la cititori

Ce izolare sa adaug la mansarda peste polistirenul de 5?

Salut. Acum, de cand a venit caldura, in mansarda se simte deja zapusala. Este izolata spre pod cu polistiren de 5 cm. Chiar si iarna e mai rece decat la parter. Ce izolare ma sfatuiti sa mai adaug peste ce e acum ca sa aduc temperatura din mansarda la nivelul celei de jos? Multumesc.


Intrebare de la Eugen, pe adresa redactiei: Ce izolare sa adaug la mansarda peste polistirenul de 5?

2 răspunsuri la “Ce izolare sa adaug la mansarda peste polistirenul de 5?”

Unde se află lucrarea?
Depinde ce invelitoare aveți si de spațiu care este intre grinzi si scîndură.
Se poate izola cu polistiren extrudat 5-8 sau cu vată minerală cu folie.
Dacă doriți mai multe detalii la tel ..
0738192226
Sau email Gabiconstruct111@gmail.com

Buna ziua. Din descrierea dvs. înțeleg ca izolatia de polistiren de 5 este pusa intre capriori.
Normal , ca sa izolati cat mai bine trebuia sa puneți o membrana antivapori peste lemnul acoperisului care sa lase vaporii să iasă din casă dar care sa nu permita umezelii sa intre-n casa după care intre capriori sa izolati cu un material cu un coeficient de transfer de căldură cat mai redus ( vata minerala, vata bazaltica, etc. ) . Prin faptul ca este izolat cu polistiren de 5 ( presupun ca extrudata ) circulatia aerului este mult diminuată.
Ca varianta va propun următoarele – ( de la exterior spre interior ) peste scandura ( imbraca scandura spre interiorul casei și capriori ) puneți membrana antivapori apoi puneti vata după care puneți iar o folie anticondens cu fata aluminata astfel incat spre zona cu vata sa nu se formeze condens puneți distantieri transversali de 3-5 cm peste care puneti OSB. În acest fel realizati o barieră de transfer a căldurii către exterior și dinspre exterior spre interior mult mai greu de penetrat.
Va recomand asta din experiența proprie realizata la acoperisul meu. Fiecare spațiu de aer, respectiv de material izolant se constituie ca o barieră împotriva transferului de căldură ( spre exterior – iarna și dinspre exterior – vara ). Pretul e destul de maricel si mai ales e mult de munca dar va spun ca merita. Acum cand sunt 32 grd C afara eu am in pod nu mai mult de 26-27 gr C iar iarna temperatura nu scade sun 21 grade C.
Va urez succes si spor la munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *