Categorii
Intrebari de la cititori

La ce sa folosesc apa de ploaie in afara de udat gradina?

Salutare oameni. La ce putem folosi apa de ploaie in afara de udat gradina, legumele si plantele in general. De cand stau la casa am prins multe ploi si parca imi pare rau de atata apa sa se duca degeaba. M-am gandit sa imi fac un lac si sa o directionez in el. Dar ce alte idei aveti? Multumiri!


Intrebare de la Doru, pe adresa redactiei: La ce sa folosesc apa de ploaie in afara de udat gradina?

7 răspunsuri la “La ce sa folosesc apa de ploaie in afara de udat gradina?”

Salut, Doru. Eu am captat apa de ploaie de pe acoperis si am dirijat-o spre lacul din spatele curtii, teava de 110 este trasa pe sub pamant, iar terenul este in panta.

apa menajera imi imaginam dar nu stiam ca poate deveni potabila. Despre ce filtru de carbune e vorba? Mai multe detalii? Stie cineva?

Folosita la masina de spalat rufe se foloseste doar jumatate din cantitatea de detergent, deci economie. Detergentul in cea mai mare parte contine substante de dedurizare a apei. Iar la dusuri e senzatie.

Atenție! Ideea de folosire drept apa potabilă este destul de periculoasă daca nu îi faci și o treaptă biologică. Deasemeni o ploaie poate fi și acidă. Cum o faci potabilă? Drept apa pentru un wc și un duș (aici trecuta printr-un filtru cu cărbune activ) este o idee dar cu alimentare duală (cînd nu ai ploaie treci pe alimentarea de la rețea). Cit despre un lăcușor, e buna ideea dar la fel, cînd nu ploua e musai să completezi-improspatezi cu apa de la rețea. Numai de bine!

Eu ma pregatesc la casa noua pentru un bazin de apa de ploaie de beton aproximativ 10 mc. Am un verisor care lucreaza instalator in Palma de Mallorca si povesteam cu el luna trecuta ca orice casa noua acolo are apa de retea, foraj si bazin de apa de ploaie. Totul e gandit in asa fel ca orice ar fi nu ramai fara apa. Pentru ca isi permit financiar, mi-a aratat fotografii cu bazin de apa de ploaie la subsol subtire de aproximativ 15 cm si intins pe un perete intreg. Deasemenea fosa in casa sub casa scarii. Totul extrem de ingenios si in case extrem de scumpe. Totusi nu as incerca o fosa nici langa casa dar mai in interior. Oricum daca trebuie platita apa de ploaie deversata la canal se justifica si financiar un bazin. Numai bine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *