Categorii
Intrebari de la cititori

Necesar materiale constructie la rosu 200 mp daca nu am proiect

Poate sa ma ajute cineva cu niste informatii, va rog? As vrea sa stiu pentru construirea unei case p+m la rosu din bca de 200 mp cam care ar fi necesarul de materiale? Momentan nu dispun de proiect, deci va rog nu imi cereti sa trimit prin mail. Cineva cu experienta ar putea sa imi zica in mare necesarul de materiale. Va multumesc.


Intrebare de la Andrei, pe adresa redactiei: Necesar materiale constructie la rosu 200 mp daca nu am proiect.

6 răspunsuri la “Necesar materiale constructie la rosu 200 mp daca nu am proiect”

Buna ziua!
Generica intrebarea dumneavoastra. Ce inseamna 200 mp? Suprafata utila sau desfasurata? Ar fi bine sa aveti proiectul, autorizatia de constructie si apoi sa va apucati de constructia propriu-zisa. Fara proiect nu prea va poate ajuta nimeni. Ca ideea. Numai tipul solului (rezultat in urma studiului geotehnic) precum si existenta unei pante pe teren determina cresterea necesarului de materiale folosite, adica mai multi bani.
Cu stima si respect.

Da domnul chibit in mare parte aveti dreptate DAR ma astept ca un constructor cu o experienta de peste 20 de ani ar cam sti necesarul de materiale pt ridicarea unei case de 200 mp, sa zicem 180 mp utili. loc drept

cine crezi ca sta 2 zile sa socoteasca moka ptr. tine ? Orice munca se plateste ! Mai bine fa proiectul

Vedeam anunturi din partea meseriasilor care cu o precizie de ceasornic trimiteau oferte la rosu materiale + manoperă x lei sau euro per 100 mp și așa mai departe…
Pe casadex se cer sfaturi și din când în când mai luam și câte o lucrare. Chiar dacă nu are un proiect ati putea sa il ajutati sa isi faca o idee. Eu personal nu am mai construit de vreo 3 ani și nu prea mai stiu prețurile. Insa cred! Presupun! Se poate sa gresesc materiale in fundație: membrana; cherestea pt cofrag + rigle 8×8; fier armare;
Sârmă fierar, dulgher, cuie polistiren folii distantieri, pluviale tevi de apa cabluri de curent (firida pana in tablou etc 70-80 euro/ mp x 100 mp. Si cam tot atat pe nivel.
Acoperiș capriorat astereala folie sipca tabla accesoriile 100 mp rezultă undeva la 130 mp acoperiș 60 euro/mp s-ar putea sa fie mult, sau la fel de bine putin, dar pe aici se învârte. 30-32 000 euro cu neprevazute.
Repet astea sunt calcule făcute în timp ce scriam asa cu titlu informativ. cauta sa găsești pachete cu discounturi…

Buna dimineata!
Niko are deptate. Nu sta nimeni sa iti faca tie calcule. Daca vrei exista proiect tehnic de executie, care se face pe bani, in care sunt trecute cantitatile de materiale. Nici un mester priceput cu n ani experienta nu poate sa iti faca calcule. Calcule se fac numai pe proiect. Daca doriti sa va faceti un buget, eu zic sa aveti pregatit in jur de 50.000 euro pentru casa la rosu (ridicati o casa de 180 mp utili). Suma poate creste functie de complexitatea proiectului, pretul materialelor si manopera. La acestea adaugati costurile proiectului, autorizatiei de constructie, organizarii de santier.
Cu stima si respect.

Buna ziua,
Domnule Chibit… 50.000 euro, o casa de 180/200 mp, nu ti se pare ca exagerezi? nu mai duceti oamenii in eroare, daca puteti ajutati, nu faceti misto.
Majoritatea proiectantilor nu mai fac calculele pe materiale necesare, pentru a mai incasa niste bani in plus, daca beneficiarul cere aceste calcule, cu toate ca sunt obligati in proiect sa puna si lista de cantitati materiale necesare. Din proprie experienta pot spune ca o casa de 180/200 mp la rosu nu poate depasi suma de 35.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *