Categorii
Intrebari de la cititori

Placa beton de la etaj fisurata, trece apa prin ea

Buna ziua, placa de beton de la etaj este foarte fisurata. A trecut apa prin ea si a ajuns la parter. Este o problema pe viitor? Pot aparea probleme daca o las asa? Trebuie sa o torn din nou?


Intrebare de la Florentina, pe adresa redactiei: Placa beton de la etaj fisurata, trece apa prin ea.

3 răspunsuri la “Placa beton de la etaj fisurata, trece apa prin ea”

Buna ziua,
Apa trece prin beton chiar daca nu sunt fisuri, fisurile apar la placi, datorita caldurii care grabeste procesul de uscare, e bine sa udam placa timp de doua trei zile, pentru a opri fisurarea. Peste placa se va turna sapa care astupa aceste fisuri aparute in placa.

Sunt multiple cauze care produc fisuri in placă, iar in opinia mea asta reprezintă o problemă. Au fost situații când au fost propuse pentru demolare ceea ce nu e tocmai placut. Luati legatura cu structuristul dvs, care s-a ocupat de proiect și el va hotarå ce e mai bine. trebuie observat cum sunt dispuse fisurile sau fisura daca e paralelă cu armătura… el va intelege cel mai bine gravitatea. o soluție ar fi consolidarea plăcii cu grinzi metalice pt siguranță dvs.

Depinde ce fel de fisuri sunt. Fisurile mici nu sunt periculoase si sunt aproape de neevitat. Da, apa se infiltreaza foarte usor si curge prin placi intr-o maniera care sperie pe orice proaspat proprietar. Dar ele nu sunt neaparat daunatoare pe viitor. Asa e betonul, daca nu l-ai aditivat cu ceva special pentru impermeabilitate. De asta si exista aditivii respectivi, pentru ca altfel betonul nu e impermeabil . Dar, pentru siguranta ta, cheama la fata locului inginerul structurist sau cel putin dirigintele de santier. Ei vor vedea ce si cum si iti vor explica daca si ce trebuie facut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *