Categorii
Intrebari de la cititori

Am cumparat casa cu teren, dar terenul nu are acte

Buna. Am o problema! Am cumparat o casa cu tot cu teren langa, in 2017. Ideea e ca am facut actele la notar, dar doar pe casa (practic terenul avea contract separat, iar eu nu am stiut, am aflat la notar cand am facut actele).


Tin sa mentionez ca si terenul si casa le-am cumparat de la o doamna de 70 ani. Ideea e ca nici ea nu are acte pe teren, are un contract la mana de acum 20 de ani cum ca ea e proprietar. In CF arata ca proprietar este tot vechiul proprietar de la care a cumparat ea terenul (el fiind decedat). Cum sa fac sa ajung in posesia terenului si in acte? Va multumesc pentru raspunsuri!

Intrebare de la Iulia, pe adresa redactiei: Am cumparat casa cu teren, dar terenul nu are acte.

2 răspunsuri la “Am cumparat casa cu teren, dar terenul nu are acte”

In instanta este rezolvarea! Doamna de la care ati cumpărat trebuie sa meargă la instanță, cu acel înscris, și în baza aceluia va obține drept de proprietate, totodată intervenind si uzucapiunea. Ulterior, când se pronunță o hotărâre, mergeți cu doamna si perfectati actele de vânzare la un notar

Ati platit si terenul?
Daca nu ar avea mostenitori cel de la care a cumparat batrana, atunci teoretic nu ar fi probleme, insa corect ar fi sa faceti ce spune dl. Andrei. Daca batrana nu doreste, tot instanta. Nu inteleg cum s-a vandut insa si casa si terenul, daca nu avea acte. S-a facut cred doar pe casa vanzarea. Intrebarea este daca ati platit pret pentru casa si teren sau doar pt casa. Daca este doar pt casa, atunci pretul este corect, daca nu, nu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *