Categorii
Intrebari de la cititori

BCA portanta Ytong, Celco sau caramida Porotherm?

Salut. Suntem indecisi intre BCA portanta Ytong, Celco sau caramida porotherm. Mentionez ca avem in proiect pr portante. Ce recomandati, care este cea mai buna alegere? Pareri? Multumesc.


Intrebare de la Barbu, pe adresa redactiei: BCA portanta Ytong, Celco sau caramida Porotherm?

6 răspunsuri la “BCA portanta Ytong, Celco sau caramida Porotherm?”

Proiectantul va sfatuieste, in functie de material se calculeaza si rezistenta.
Sfaturile noastre nu fac decat sa va bulverseze. De exemplu eu va spun ca numai caramida plina este portanta, restul…

Buna seara!
Incercati sa respecati proiectul. Nu incercati variatiuni pentru ca va depasiti bugetul.
@ con ion. Nu cred ca cei de la porotherm sau alti producatori sunt… astfel incit caramizile lor nu sunt pline. Poate noi suntem neaveniti si necunoscatori. Despre portanta functie de zona seismica si caracteristicile materialelor folosite este bine sa ii lasam pe arhitecti si structuristi.
Cu stima si respect.

In niciun caz Ytong. Are rezistenta redusa la compresiune si se crapa peretii. Plus ca e nejustificat de scump. Cea mai sfanta e caramida, iar pe locul 2 e BCA.

Daca va doriti o constructie usoara, care sa nu incarce inutil structura de rezistenta a cladirii, care sa fie ridicata in timp scurt si sa aiba costuri reduse, dar care in acelasi timp sa asigure rezistenta ridicata la transfer termic si la compresiune de 5 N/mmp, solutia cu BCA CELCO este cea mai buna optiune.

Cum si cei din inaintea mea au afirmat portanta necesara este stabilita de proiect. O caramida poate fi numita portanta pentru o anumita zona seismica. Pentru alta NU. LA noi sunt 4 zone seismice. In Ardeal unde este zona cea mai usoara cerintele sunt mai mici. In zona Bucuresti / Vrancea / Iasi riscul seismic este maxim si cerintele sunt foarte mari. Acum preturile sunt aproape la fel pentru ytong / caramida. Daca proiectul este pentru zidarie portanta: caramida, daca este in cadre puneti ce doriti: socul il preia structura de rezistenta in cadre nu peretii.

Este important in primul rand sa respectati proiectul pe care il aveti.

Eu personal am colaborat cu cei de la Celco si nu am avut probleme.
Arhitectul nostru a vazut fisa tehnica (am gasit-o pe site ul lor). Asa cum sunt mentionate, sunt peste norme, deci ne-am luat de-o grija.
Am comandat conform devizului si au venit paletii cu tot cu adeziv, direct la poarta. Am avut si eu preconceptii, chiar bine asezate vis a vis de BCA, dar acum cu casa, am avut ocazia sa aprofundez subiectul. Nu intru in detalii tehnice, dar iti spun la ce concluzii am ajuns: bca nu e toxic, (asa cum stiam), izoleaza mai bine decat caramida, este mai usor, foarte rezistent, capilaritate scazuta, usor de pus in opera (deci timp redus), folosesti mai putin si mai precis motarul. Ei spun ca nu este necesara o termoizolatie in plus, dar noi am ales sa fim siguri… o data facem casa 😀
Deci in concluzie, noi am ales Celco pentru pret, calitate si faptul ca livreaza direct pe santier tot ce am avut nevoie… bca, boiandrugi, mortar, adeziv, var, termoizolatie… imagineaza-ti ce inseamna sa te duci dupa toate la depozit :)))
*ah si este si produs romanesc, deci banii raman in tara sa ne creasca si noua economia. 😀

Spor!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *