Categorii
Intrebari de la cititori

Dressing potrivit intr-o garsoniera 39 mp

Buna seara. As dori sa va intreb ce tip de dressing s-ar potrivi intr-o camera a unei garsoniere de circa 39 mp? Camera are circa 19.80 mp iar dulapul pe care mi-l doresc vreau sa aiba rolul de a separa camera de noapte de cea de zi!


Avand din vedere ca in garsoniera se intra direct in camera de zi cred ca e necesar un dressing care sa lase sa patrunda lumina. Multumesc.

Intrebare de la Georgiana, pe adresa redactiei: Dressing potrivit intr-o garsoniera 39 mp.

3 răspunsuri la “Dressing potrivit intr-o garsoniera 39 mp”

Buna din nou, Georgiana!

Am primit pe mail schita garsonierei tale si urmatorul mesaj:

„Buna ziua ,
In primul rând mulțumesc pentru răspunsul atasat întrebării mele pe site ! Îmi doresc foarte mult sa maximizez spațiul din aceasta garsoniera având in vedere ca nu este foarte mare si totodata mobilierul sa nu dea senzația de prea mult ci sa creeze un ambient plăcut !

M -am gândit sa despart printr-un dressing stilat camera de circa 19,80mp in camera de noapte si living . Astfel as pune un pat nu foarte mare in zona geamului dar cu fata spre usa de la balcon iar lângă pat un mic mobilier . Dressingul l-as pune pe mijloc si l-as dori încăpător pentru haine si umerașe si alte lucruri – dar ceea ce ma împiedica este faptul ca o sa ia din lumina din living !

In living îmi doresc o canapea cu fata spre usa de la intrare si un
mobilier pentru televizor .

Bucătăria este foarte spațioasă dar de asemenea trebuie maximizat tot spațiul ( m-am uitat deja pe situl Dvs la diversitatea nuanțelor si modelelor pt Bucătărie )

Geamurile de la garsoniera vor fi închise la culoare -maro si as opta tot pentru uși de culoare închisă care se vor armoniza cu un mobilier deschis la culoare !

PS : am atasat si niste imagini de la care m-as inspira

Mulțumesc frumos pentru raspuns!
O zi frumoasa ,
Georgiana”

Iata ce as avea de spus dupa vizionarea imaginilor:

– daca ai fi desfiintat partial peretele care desparte bucataria de living, ai fi putut inchide complet dormitorul, iar camera de zi ar fi beneficiat de lumina ce patrunde prin fereastra din bucatarie si printr-o usa cu suprafata vitrata mare sau chiar din sticla a dormitorului. Eu asa as fi procedat si astfel as fi delimitat complet zona de zi de zona de noapte.

Iata un exemplu de reconfigurare a unei garsoniere de 30 mp pe care i l-am propus unei alte cititoare casadex.ro: https://www.casadex.ro/2019/04/dormitor-separat-in-garsoneira-de-30-mp-proiect-la-cererea-proprietarei/

– Nu incurajez alegerea usilor de interior inchise la culoare in contextul in care vrei sa imparti camera in doua, adica sa o micsorezi si fizic, si vizual. Nu cred ca are relevanta ce culoare are tamplaria exterioara, considerand ca mai important este sa alegi culori cat mai deschise, care sa te ajute sa luminezi cat mai mult spatiul existent.

O paleta cromatica luminoasa a fost folosita si in amenajarea acestei garsoniere: https://www.casadex.ro/2015/10/fosta-garsoniera-transformata-intr-un-apartament-amenajat-in-plan-deschis/ Poate iti place si stilul de amenajare ales 🙂

– Daca vei alege in cele din urma varianta de a separa zona de dormit de cea de zi, poti concepe un dulap cu zone pline si zone goale in partea superioara (jos, dulapuri pline compuse din zone cu sertare si zone cu usi glisante si sus, corpuri inguste verticale montate cu spatii goale intre ele, astfel incat sa formeze un soi de fasii verticale). Este o idee care ii va permite luminii sa circule si care te va ajuta sa aerisesti mai usor zona de living.

Mai multe idei gasesti in urmatoarele articole:

https://www.casadex.ro/2018/05/modele-de-paravane-despartitoare-pentru-compartimentarea-interioara/

https://www.casadex.ro/2016/10/idei-pentru-amenajarea-multifunctionala-a-unei-garsoniere/

https://www.casadex.ro/2015/03/idei-de-amenajare-a-dormitorului-in-living/ cu o imagine care ilustreaza partial ideea dulapului despre care iti vorbeam mai sus aici: https://www.casadex.ro/wp-content/uploads/13-separare-dormitor-de-living-prin-intermediul-unei-biblioteci.jpg

https://www.casadex.ro/2018/06/living-si-dormitor-in-aceeasi-camera-idei-din-care-te-poti-inspira/

https://www.casadex.ro/2017/01/cum-poti-amenaja-o-garsoniera-ca-sa-obtii-un-dormitor-si-un-living/

Nu uita insa ca un dulap de haine are o adancime de cel putin 40 cm (varianta standard are 58-60 cm adancime), deci vorbim despre o bucata destul de mare pe care dressingul despartitor il va consuma din suprafata camerei. De aceea sunt de parere ca deschiderea bucatariei spre living si izolarea completa a dormitorului prin constructia unui perete din gips carton este o solutie mai potrivita.

Poti renunta la ideea de dressing in favoarea unei alte solutii de scompartimentare (gasesti mai multe idei in linkurile de mai sus), proiectand spatiile necesare depozitarii hainelor pe hol, pe intregul perete din stanga intrarii in garsoniera.

Nu stiu daca am omis ceva, dar putem continua dialogul 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *