Categorii
Intrebari de la cititori

Grosime sapa, aditivi, incalzire pardoseala placi cu nuturi

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am facut incalzirea prin pardoseala Rehau, folosind placi cu nuturi. Cat de groasa se toarna sapa umeda? Cat aditiv pentru sapa se adauga la beton? Peste pardoseala am pus polistiren extrudat de 3 cm si placile cu nuturi de 4.5 cm. Multumesc anticipat.


Intrebare de la Mircea, pe adresa redactiei: Grosime sapa, aditivi, incalzire pardoseala placi cu nuturi.

3 răspunsuri la “Grosime sapa, aditivi, incalzire pardoseala placi cu nuturi”

Esti o contradictie. Intrebi cat de groasa se toarna sapa umeda… apoi intrebi cat aditiv pentru sapa se adauga la beton!

Indicat este sa torni beton cu pietrisul avand o granulatie de cativa mm… cel mai mic eu zic (mu mai tin minte cat a avut la mine).
La polistiren este indicat minim 3, maxim 5. 5 la parter, 3 la etaj. Obligatoriu folie, banda perimetrala si aditiv. Maxim 5 cm sapa peste tevi. Spor.

Betonul comparativ cu sapa umeda are un tranfer termic mai bun deoarece nu ramane aer in el. In sapa ramane. Poti face proba turnand 2 bucati 30 x 30 cm, le lasi sa se usuce apoi le farami in 2. Sapa umeda este mai poroasa, deci are aer, deci transfer mai mic.

buna ziua. peste instalatia de incalzire in pardoseala se toarna o placa de beton cu grosimea medie de 5 cm, nu conteaza daca e 6, betonul este un b200 din nisip fara margaritar, cantitatea de aditiv o primesti de la furnizorul de materiale -rehau – si este in functie de suprafata de turnat, nu va lasati lamuriti de „meseriasi” ca merge si sapa semiumeda, nu merge

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *