Categorii
Intrebari de la cititori

Tigla din beton sau metalica, recomandari

Din cauza greutatii, am de gand sa-mi schimb optiunea de la tigla din beton Bramac (asa cum prevede proiectul) la metalica. Fac bine? Imi puteti recomanda o tigla metalica?


Intrebare de la Vasile, pe adresa redactiei: Tigla din beton sau metalica, recomandari.

6 răspunsuri la “Tigla din beton sau metalica, recomandari”

Buna. Exista tigla metalica care imita bramacul. Novatik are greutatea 10 la suta fata de tigla bramac din Beton. Cu stima Nelu 0752170901

Bună ziua. Faceți foarte rău. Ce e prostia asta cu greutatea țiglei Bramac pe care „vezi doamne” nu o suportă cine: fundația, căpriorii, leturile? E cea mai bună învelitoare de pe piață. Dacă vreți să auziți tot timpul ploaia cum lovește tabla, dacă vreți să vedeți cum se îndoaie tabla când călcați pe ea, dacă aveți de urcat pe acoperiș, atunci puneți țiglă metalică. Probabil v-au influențat „meseriașii” care preferă să pună o coală mare de tablă decât câteva zeci de țigle. Merge mai repede.

BUNA ZIUA.
Are dreptate Daniel referitor la greutate, invelitoarea se alege in functie de zona geografica unde construiti, proiectantul ar trebui sa fie cel care sa raspunda de intreaga contructie si sa va dea cele mai bune sfaturi [cum se face in alte tari] Recomandarea mea este tigla ceramica. Depinde ce buget aveti.
STIMA

Buna ziua!
1. Inca din partea de proiectare structura de rezistenta a acoperisului trebuia aleasa functie de ceea ce doriti dumneavoastra sa folositi ca invelitoare. Daca pe timpul constructiei dumneavoastra / dirigintele de santier nu a verificat structura de rezistenta a acoperisului este o problema.
2. Functie de buget dumneavoastra alegeti.
3. Toata tigla metalica are cam acelasi pret pe metru patrat. Nu uitati ca accesoriile costa, in principiu, cam la fel cat costa toata tabla pentru acoperis.
4. Incercati sa nu cumparati tigla metalica furnizata de producatori necunoscuti.
Cu stima si respect.

Multumesc frumos pentru sfaturi. Raman la tigla. Dar, de izolat ce recomandați: vată bazaltica sau spuma poliuretanica?

daca e pod – se izoleaza placa. doar daca e mansarda se pune astereala si izolatie termica (vata e ok, spuma are un coeficient de transfer termic mai bun).

daca aveti proiect v-as sfatui sa-l respectati, eventual daca aveti intrebari sau propuneri sa i le spuneti proiectantului.
ingsilviuardelean@gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *