Categorii
Intrebari de la cititori

Tip de tabla si grosime pe casa, informatii

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Ce tip de tabla sa pun pe casa. Ce stiu este ca vreau de tip Lindab. Ce grosime sa aiba, culoarea am inteles ca daca este inchisa se incinge rau. Orice informatie ma ajuta. Multumesc.


Intrebare de la Sebastian, pe adresa redactiei: Tip de tabla si grosime pe casa, informatii.

3 răspunsuri la “Tip de tabla si grosime pe casa, informatii”

Buna seara!
Orice tip de tigla metalica functie de bugetul alocat. Grosimea minima 0.5. Sub actiunea razelor solare orice tabla se incalzeste indiferent de culoare. Si surprinzator paletarul folosit de producatori este inchis (rosu, negru, gri). Puteti sa alegeti argintiu dar trebuie o culoare indrazneata la fatada. Problema nu este incalzirea tablei de pe casa ci transferul caldurii acesteia in podul / mansarda.
Cu stima si respect.

Tabla nu se pune direct pe grinda. Este astereala, folie anticondens, sipci si peste tabla. Un spatiu de ventilatie exista acolo si nu se transfera total. Eu am tabla maro inchis, podul nu este izolat si vara am avut 44 grade. Este mult, dar puteau fi si 70: temperatura de pe peretele expus la soare. Ca grosime am pus de 0.5 mm. Daca stii ca in zona ta vine grindina des si ai disponibil mai mult pune mai groasa. Cum a mentionat si Chibit sa nu pui sub 0.5 mm.

tigla ceramica este ce trebuie. daca optezi pentru imitatie de tigla – grosime 0,5 mm.

Daca este pod NU se pune astereala, daca intentionezi sa mansardezi – pui astereala.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *