Categorii
Intrebari de la cititori

Canapea si fotolii mov in living gri cu alb?

Bună ziua. Incerc sa finalizez decorarea unui living si sunt in impas. Culoarea mobilei este gri foarte deschis cu fatete albe (lucios). Parchetul este gri deschis, covorul cu tonuri de gri in combinatie cu alb si as vrea sa comand o canapea si 2 fotolii mov.


Peretele din spatele canapelei poate fi vopsit cu vopsea decorativa mov (ceilalti pereti vor fi albi)? Se afla pe peretele opus ferestrei. Peretele unde vor fi amplasate fotoliile se afla in partea opusa mobilei, intre ele fiind o masuta si un lampadar. Problema este ca trebuie sa ma decid foarte repede, pentru ca in momentul asta se lucreaza la pereti. Va multumesc!

Intrebare de la Anca, pe adresa redactiei: Canapea si fotolii mov in living gri cu alb?

3 răspunsuri la “Canapea si fotolii mov in living gri cu alb?”

Buna, Anca!

Nu cred ca peretele din spatele canapelei mov trebuie sa fie tot mov. Nu vei face decat sa estompezi prezenta canapelei, iar peretele de accent va deveni inutil.

In opinia mea ai trei optiuni:

– Sa zugravesti in mov peretele din spatele mobilei gi, iar pe peretele gol din spatele canapelei sa agati o oglinda intr-o rama deosebita, mai multe fotografii inramate, un tablou sau un set / colectie de tablouri etc.

– Sa zugraveti in gri peretele din spatele canapelei, asa incat sa o scoti in evidenta si sa obtii un contrast placut. Chiar si asa cred ca nu strica sa iei in calcul o varianta de decorare a peretelui respectiv cu tablou, fotografii etc.

– Sa alegi canapeaua imbracata cu tapiterie gri, caz in care poti zugravi peretele din spatele ei in mov. Canapeaua va putea fi accesorizata cu pernute decorative mov, alb, gri si galben pal sau verde.

Si inca ceva: de ce ai ales sa asezi fotoliile fata in fata cu televizorul si canapeaua tocmai pe peretele opus ferestrei? De ce nu incerci sa creezi un grup din canapea si fotolii si sa folosesti peretele opus ferestrei pentru proiectarea unui dulap incapator, din pardoseala pana in tavan si din perete in perete, complet alb, cu usi glisante sau pentru proiectarea unei biblioteci si a unui spatiu de lucru/birou?

Bună ziua din nou,
Apreciez promptitudinea și va mulțumesc. Locuiesc într-un apartament, iar living ul are o lungime de 5 m, lățime 3 m. Am ales sa pozitionez mobila pe peretele opus usii, deoarece este cel mai mare, am 2 copii de 9, respectiv 8 ani, au multe jucării si am nevoie de spatii de depozitare. Ma sfatuiti sa regandesc poziționarea canapelei si a fotoliilor? Pe partea opususa peretelui pe care voiam sa il colorez mov se află fereastra si usa balconului.
Va mulțumesc mult!

Mai ales in situatia ta, cu doi copii si nevoia amenajarii unui numar cat mai mare de spatii de depozitare cred ca e indicat sa regandesti utilizarea peretelui opus ferestrei. Cum spuneam, poti proiecta un dulap mare acolo, cu usi glisante, compartimentat astfel incat sa poata fi folosit si de adultii familiei (pentru haine, incaltari, aspirator, masa de calcat etc), cat si de copii, cu spatii de depozitare a jucariilor si cartilor (sertare tip cutii, de pilda) proiectate in partea inferioara.

O alternativa la dulapul inchis pot fi si etajerele fara fund (le gasesti la Ikea si nu numai) ce pot fi accesorizate cu diverse cutii si care pot fi folosite si pe post de biblioteca.

Si pentru ca este posibil sa nu mai ramana destul loc liber si pentru canapea si pentru doua fotolii (in zona de ocnversatie amenajata in fata televizorului), poti lua in considerarea achizitionarea pe rand a pieselor tapitate (intai canapeaua si un fotoliu si apoi, eventual, poate fi achizitionat si al doilea fotoliu) sau inlocuirea canapelei cu un coltar, daca vrei sa obtii mai multe locuri. Daca vei merge pe varianta canapea + fotolii, e bine sa ai in vedere ca cel putin unul dintre fotolii poate fi asezat cu fata spre fereastra, in laterala canapelei, mai aproape de centrul livingului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *