3 comentarii la “Casa 135 mp, ce centrala termica este necesara?”

 1. buna ziua
  pentru a primi un raspuns cit mai aproape de realitate e nevoie de mai multe informatii, nu e suficienta doar suprafata, e nevoie de inaltime, orientare, grad de izolatie pereti, tavan, pardoseala etc, fara informatiile astea pot sa spun ca o centrala de 24 kw e suficienta, pt 150 m2, 28 kw daca vorbim de centrala pe gaz sau pelet, la lemn + 20%

 2. Buna ziua. Dl Stefan 51 casa este pe structura din lemn alternativ va fi si un termosemineu pe peleti pentru incalizire. Nu stiu ce marca de centrala sa cumpar intrucat parerile sunt impartite. Multumesc.

 3. Ati facut certificatul energetic care este necesar la receptia casei? Daca da atunci in el se specifica cati kw trebuie sa aiba centrala. Acum depinde si de zona in care se afla casa, temperatura interioara dorita, izolarea casei (pereti, tavane, geamuri).
  In general fara la o casa izolata se pune 50w per metru cub de aer din camere.
  135 mp x 2.7 m Inaltime x 50w. La o izolare groasa si corect executata se poate scade la 40 w/mc. La casa neizolata se poate depasi 65 w/mc
  La valoarea rezultata se mai adauga caldura necesara pentru apa menajera (boiler, bucatarie, baie) undeva la 2-4 kw
  Si va mai trebuie o rezerva de putere pentru zile foarte geroase: 10-20%
  Dar repet aceste valori sunt generale, numai in urma unui calcul se poate determina corect necesarul energetic din fiecare camera.
  Daca va pricepeti il puteti realiza si dvs. Cautati „calcul termic blogspot”. Au un excel care va poate face calculul exact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.