Categorii
Intrebari de la cititori

Casa 135 mp, ce centrala termica este necesara?

Buna ziua. Am rugamintea de a ma ajuta in alegerea centralei termice pentru o casa cu suprafata utila de 135 mp. Putere necesara etc. Multumesc. (nota redactiei: citeste si Cati kw trebuie sa aiba o centrala pentru o casa de 150 mp)


Intrebare de la Chelaru, pe adresa redactiei: Casa 135 mp, ce centrala termica este necesara?

5 răspunsuri la “Casa 135 mp, ce centrala termica este necesara?”

buna ziua
pentru a primi un raspuns cit mai aproape de realitate e nevoie de mai multe informatii, nu e suficienta doar suprafata, e nevoie de inaltime, orientare, grad de izolatie pereti, tavan, pardoseala etc, fara informatiile astea pot sa spun ca o centrala de 24 kw e suficienta, pt 150 m2, 28 kw daca vorbim de centrala pe gaz sau pelet, la lemn + 20%

Buna ziua. Dl Stefan 51 casa este pe structura din lemn alternativ va fi si un termosemineu pe peleti pentru incalizire. Nu stiu ce marca de centrala sa cumpar intrucat parerile sunt impartite. Multumesc.

Ati facut certificatul energetic care este necesar la receptia casei? Daca da atunci in el se specifica cati kw trebuie sa aiba centrala. Acum depinde si de zona in care se afla casa, temperatura interioara dorita, izolarea casei (pereti, tavane, geamuri).
In general fara la o casa izolata se pune 50w per metru cub de aer din camere.
135 mp x 2.7 m Inaltime x 50w. La o izolare groasa si corect executata se poate scade la 40 w/mc. La casa neizolata se poate depasi 65 w/mc
La valoarea rezultata se mai adauga caldura necesara pentru apa menajera (boiler, bucatarie, baie) undeva la 2-4 kw
Si va mai trebuie o rezerva de putere pentru zile foarte geroase: 10-20%
Dar repet aceste valori sunt generale, numai in urma unui calcul se poate determina corect necesarul energetic din fiecare camera.
Daca va pricepeti il puteti realiza si dvs. Cautati „calcul termic blogspot”. Au un excel care va poate face calculul exact.

Dl. Chelaru, recomandarea mea, ca si cunoscator sunt centralele Viessmann. Nu ati spus daca vreti pe gaz sau lemn, 25-26 kw este acoperitor. Pe gaz as merge pe Vitodens 100 in varianta doar pe incalzire + boiler pt apa calda, iar pentru lemm, Vitoligno 100-S, camera pe incarcare mare, autonomie peste 12 ore.

Pentru casa unde cred ca aveti macar 2 bai recomand o centrala cu boiler, intern sau extern dupa cum va permite spatiul Viessmann are centrale economice si rezistente, Vitodens 100 cu boiler extern sau vitodens 111 cu boiler intern. Luati o centrala cu puterea de 24 w sau 26, in functie de ce gasiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *