Categorii
Intrebari de la cititori

Casa de vanzare langa cimitir, sa o cumpar?

Buna ziua. In cautarile noastre sa cumparam o casa, am gasit una care ne place foarte mult, renovata cu gust, curtea spatioasa, gradina mare, insa e langa cimitir. Si cand zic langa cimitir e chiar gard in gard cu cei ce se odihnesc.


Din curtea din fata nu se vede deloc, iar casa e cu spatele la el si nu are geamuri (are unul dar mic), insa se vad bine crucile din gradina. Nu exista si biserica acolo. Intrebarile mele acum sunt urmatoarele (pentru ca eu nu vreau sa o mai cumpar, dar sotia si copiii spun ca nu ii deranjeaza):

Apa din fantana din curte poate fi afectata? Adica mai poate fi potabila fiind langa cimitir? Sau mai e buna de udat gradina si legumele? Daca ajunge apa in beci, sa-mi pun probleme ca nu e doar apa de ploaie? Liniste sigur va fi, dar ce alte probleme ar putea fi? Plusuri si minusuri. Va multumesc. (in sat exista apa curenta si canalizare)

Intrebare de la Armeanu, pe adresa redactiei: Casa de vanzare langa cimitir, sa o cumpar?

5 răspunsuri la “Casa de vanzare langa cimitir, sa o cumpar?”

Bun sa iti relatez urmatoarea situatie si tu tragi concluzia:
Ai petrecere in weekend zi onomastica / nastere cu invitati, gratar etc, sau doar vrei sa te simti bine afara. Si prin intamplare sau „obisnuinta” este slujba la biserica si vin si cu tovarasul sa il cazeze la demisol vis-a-vis de tine. Bineinteles incep bocete, strigate, Vasileeee, unde esti tu acum Vasileeee.. Sa te vad pe tine in aceasta situatie cum dai muzica mai tare ca sa acoperi acest „inconvenient” de fiecare data cand se „cazeaza” cineva vis-a-vis. Sa nu mai spun de mirosul de tamaie care se nimereste sa adie exact cand ai rufele la uscat.
Exista si avantaje: Nu intra necuratu la tine in casa :))) se sfinteste saptamanal cu tamaie. Depinde cat umor „negru” ai la tine si bineinteles sub nici o forma sa nu va uitati la filmele contelui Dracula, sau seria „The Walking Dead”, ca fugiti fara sa va uitati inapoi.

Eu zic ca daca ai petrecere seara-noaptea, poti sa pun muzica si sa faci scandal cat vrei, nu cheama nimeni politia pentru galagie!
Poti sa nu consumi apa din fantana pentru baut, dar sigur pamantul e bogat si vei avea o gradina frumoasa.

Si eu am casa tot așa… e ok… nu am vecini nesuferiti iar înmormântare nu e zilnic… e ok

Consider ca o casa trebuie sa fie alaturi de alte case, deci acolo unde traiesc oameni si ca atare sub nici o forma nu as lua in acel loc o casa. Panza freatica si pamantul, in general, este altfel decat intr-un loc indepartat de cimitir. Sanatatea psihica si fizica este pe primul plan si nu o casa!

Buna ziua!

Nu, nu, nu. Veti fi traumatizati si afectati psihic de fiecare inmormantare, aglomeratie pe drum…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *