Categorii
Intrebari de la cititori

Cat costa o casa la rosu Ilfov, Berceni, 134 mp

Buna ziua. Cat ma costa o casa la rosu in comuna Berceni judetul Ilfov, cu suprafata construita de 134 mp? E parter plus etaj amprenta 63 mp. Astept oferte. Multumesc!


Intrebare de la Andreea, pe adresa redactiei: Cat costa o casa la rosu Ilfov, Berceni, 134 mp.

8 răspunsuri la “Cat costa o casa la rosu Ilfov, Berceni, 134 mp”

In com. Berceni costa mai putin decat in alte parti daca echipa este din zona. Un pret corect se poate da doar dupa ce se vede proiectul. Cu stima ing. Aurelian Cretu. Asigur si servicii de RTE. aureliancretu67@yahoo.com.

PRET ESTIMATIV MANOPERA LA ROSU – 60 EURO/MP
ingsilviuardeleangmail,com
0745819562
dupa vederea planului poate varia sensibil pretul

Domnule inginer Silviu, cu respect va spun ca nu se poate executa si finaliza „la rosu” prin Societate, adica platind taxele si impozitele legale in vigoare si eliberand Facturi Fiscale cu costuri de 60 Euro/mp!!! Poate, spun poate caci nici asa nu-i sigur de reusita, lucrand „la negru” total si daca Proiectul este putin mai complicat, nici asa…

Calcul simplificat COSTURI MANOPERA CASA P+1E (Costuri reale, efective pentru Constructor, fara Cotele de Profit sau Cheltuieli Indirecte, Salariu Maistru si Organizare Santier) si FARA TVA.
3 meseriasi x 50 zile x 225 lei/zi = 33.750 lei 14.340 lei (taxe)
3 necalificati x 55 zile x 150 lei/zi = 24.750 lei 10.520 lei (taxe)
1 topometru x 2 sedinte (minim) = 1.500 lei 637 lei (taxe)
———————————————————————————————————
TOTAL 60.000 lei 25.497 lei(taxe)
Dupa cum observati, fara taxele legale in vigoare, costurile estimate ( 1 Euro = 4,72 lei) sunt 12.712 Euro, adica 12712: 134 mp= 95 Euro/mp (FARA TAXE!!!) Taxele legale, aferente sunt 5.401 Euro, adica inca aprox. 40 Euro/mp
Am considerat executia (strict costurile doar pentru manopera directa) si am inclus in estimarea duratei de executie manipularea si transportul loco santier al materialelor (pe orizontala si pe verticala), executia stucturii acoperisului (podului) si a asterealei din scandura cu un strat de carton bitumat fara invelitoarea din tabla sau tigla si fara sistemul de jgheaburi si burlane. Nu am inclus in costuri sapatura mecanizata (care costa minimum 500-600 Euro), umplutura mecanizata (minim 300-400 Euro) precum si montarea sistemelor de scurgere sub pardoseala Placii Parterului precum si iesirea (iesirile) cu Caminul (Caminele) de Racord (minim 250-350 Euro).

Deasemeni nu am inclus costurile cu salariile pentru 2 luni ale Dirigintelui de Santier si ale RTE (Responsabil Tehnic de Executie) atestati (autorizati) de catre I.S.C (Inspectoratul de Stat in Constructii), conditie obligatorie prevazuta de LEGEA 10/1995-LEGEA CALITATII in CONSTRUCTII. Nu am prevazut nici costurile privind prelevarea, transportul si incercarile de Laborator de Constructii ATESTAT de catre ISC (Inspectoratul de Stat in Constructii) cu privire la caracteristicile reale betonului turnat in Fundatii, Planseele PARTER, ETAJ si Stalpii PARTER si ETAJ si eventualele GRINZI (CENTURI) ale Structurii Podului.

Dupa cum puteti observa, fara a fi experti in constructii, sper ca intelegeti ca, lucrand strict in conditii absolut legale, costul pe MP Construit Desfasurat al unei case P+1E (Parter si Etaj) nu are cum, in conditiile de astazi, sa fie mai mic de 140-145 Euro/mp +TVA!

Cu respect si stima fata de toti cititorii acestui interesant Site:
Inginer constructor, atestat RTE si DIRIGINTE de SANTIER (Inspector de Santier), SORIN e-mail : sorin30041960@yahoo.com

vorbim de un parter cu aria de 63 mp.
daca sunt necesare 3 800 ore om ptr contructia ei la rosu inseamna ca nu sint meseriasi sau sint pe genul timpul trece, leafa merge…
imi pare rau, dar P+E cu amprenta 63 mp mi se pare cam exagerat 55 zile (lucraroare).

Cine stie, poate. mie de cei cu 30 / 35 euro/mp

2 saptamani (10 zile) dureaza:
– trasarea fundatiilor si conturul proprietatii
– indepartarea stratului vegetal
– sapatura fundatiilor si depozitarea pamantului pentru umplutura
– turnarea betonului de egalizare
– montare treceri in grinzile de fundatie pentru instalatii
– fasonare si montarea armaturilor fundatiei, cota – 0,60 – – 0,50
– turnare beton Etapa 1 in fundatii
– montare armaturi grinzi de fundare + mustati stalpi Parter
– cofrare elevatie fundatii pana la Cota 0,00
– turnare beton vibrat in fundatii
– decofrare elevatie fundatii

In urmatoarele 10 zile:

– montare tubulatura instalatii sub Cota 0,00
– sapatura si turnare fund camin racord canalizare si camin pentru bransament apa
– umplutura pamant sub Cota 0,00
– compactare cu udare a umpluturii in straturi de 20-25 cm
– umplutura balast 10 cm sub Cota 0,00
– montare polistiren extrudat grosime 8-10 cm
– montare folie PVC peste termoizolatie polistiren
– montare plase sudate STNB 6-10/10
– ridicare cofraje pe contur in vederea turnarii placii Parter la Cota 0,00
– turnare beton in placa Parter la Cota 0,00
– udare la 4 ore si protejare de soare cu rogojini
– decofrare laterale contur

Am incercat sa va arat, foarte succint, bazandu-ma pe cei peste 30 de ani de experienta in constructii si tinand cont de calitatea lucratorilor din constructii de astazi si a numarului relativ mic de oameni (3 meseriasi si 3 necalificati) cat ar dura finalizarea Cotei 0,00 la o casa.Nu mai continui din lipsa de timp dar va asigur ca 55 de zile pentru o casa de genul la „rosu” cu astereala si cartonul pe ea, trotuarul si caminele realizate, cu 3 necalificati si 3 meseriasi este mai mult decat rezonabil. Incercati Dvs. caci va vor trebui, tineti cont, muncitori care cunosc zidarie, fierari-betonisti, dulgheri, instalatori. Cu stima.
inginer constructor Sorin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *