Categorii
Intrebari de la cititori

Cum asezam electrocasnicele in aceasta bucatarie?

Buna ziua. Va trimit anexat un releveu si un desen cu cotele bucatariei pe care dorim sa o amenjam. Va rugam din suflet, daca ne puteti indruma cum sa asezam electrocasnicele si pe care perete sa pozitionam corpurile de bucatarie, fara sa modificam structura camerei.


Suntem de acord ca pozitia cuptorului sa fie sub plita. Deasemeni sub chiuveta cu o singura cuva, in partea opusa cuvei vrem sa integram o masina de spalat vase, ideal ar fi una normala, daca nu se poate, atunci e ok si slim. Usa de la bucatatie va fi pe exterior culisanta pentru a nu incurca fluxul natural din bucatarie.

Centrala va fi in acea debara exterioara bucatarie. Radiatorul se poate pune oriunde, bucataria este abia in renovare. Va multumim pentru timp si pentru ajutor!

Intrebare de la Iulian, pe adresa redactiei: Cum asezam electrocasnicele in aceasta bucatarie?

3 răspunsuri la “Cum asezam electrocasnicele in aceasta bucatarie?”

Buna, Iulian!

Sper ca am inteles corect din schita de mana atasata: chiuveta va fi amplasata pe mijlocul peretelui din stanga usii de intrare in bucatarie?

Daca asa vor sta lucrurile si pentru ca planificati alegerea unei chiuvete cu o singura cuva, cred ca ar trebui sa montati plita si cuptorul in extremitatea dinspre camara in care se va afla centrala termica. Daca nu ar fi existat acea camara, v-as fi recomandat proiectarea unei garnituri pe colt, cu desfasurare pe doua laturi (una dintre ele sub fereastra), insa cred ca daca veti opta pentru o mobila cu dulapuri inalte, pana in tavan si o veti completa cu o alta latura proiectata pe peretele din stanga intrarii, cel de 93 cm, veti obtine suficiente spatii de depozitare.

Inainte sa continui as vrea sa subliniez urmatorul aspect: pentru a obtine un confort sporit in timpul gatitului e important sa se pastreze o portiune cat mai mare de blat neintrerupt. Ideal este sa exista o portiune generoasa de blat de lucru neintrerupt intre chiuveta si plita, acolo unde se desfasoara „lupta” din orice bucatarie. Din acest motiv recomand (daca se poate, desigur) sa luati in considerare montarea chiuvetei in extretimatea opusa debaralei, pentru a mari distanta dintre chiuveta si plita. Un blat sectionat este foarte greu de folosit, iar daca este posibila efectuarea unei modificari sau repozitionari a instalatiei sanitare, e mai bine sa fie efectuata de acum.

Intrucat usa nu va interveni in fluxul din bucatarie, consider ca cel mai bun loc pentru frigider ramane coltul din dreapta intrarii in incapere, amenajand locul de luat masa in continuare. Pentru ca dispuneti de atat de mult spatiu liber puteti opta pentru un loc de luat masa mai generos, dotat cu o banca lipita de perete, o masa si 2 sau 4 scaune sau puteti alege un loc de luat masa mai compact (obisnuit, sa-i zicem) amplasat in zona ferestrei si sa proiectati pe perete, in continuarea frigiderului, un dulap inalt, dublu.

Si pentru ca tot am pomenit despre dulapurile inalte si pline de sus pana jos de bucatarie, cred ca la fel poate fi si cel proiectat pe peretele din stanga intrarii (de 93 cm).

In sprijinul si completarea celor afirmate, va recomand sa cititi si urmatoarele articole:

https://www.casadex.ro/2015/11/regula-triunghiului-din-bucatarie-pe-intelesul-tuturor/

https://www.casadex.ro/2017/08/incalcam-regula-triunghiului-din-bucatarie-plita-asezata-langa-chiuveta/

https://www.casadex.ro/2019/07/dulapurile-inalte-pana-in-tavan-in-bucatariile-mici/

Va multumim din inima pentru ajutor, am reusit cu ajutorul dvs sa luam o decizie. Incepand din stanga pe peretele de 93 cm va incepe mobila, cu blat neintrerup si corpuri pana in tavan, adancimea blatului va fi de 50 in zona asta. Apoi vom continua pe peretele de 267, scazand cei 50 cm, raman 217, si vom pune chiuveta cu o cuva, 80 cm, blat de lucru 77 cm si plita 60 cm. Cuptorul sub plita si cred ca ne vom incadra si cu o masina de spalat vase normala de 60 sub chiuveta.
Pe dreapta vom incepe cu frigiderul si vom continua cu bancuta la perere masa si 2 sau 4 scaune.

Am ramas cu dilema in privinta centralei, daca sa o mutam in debara sau sa o lasam peretele de 100 din stanga geamului. Sa para mai aerisit, mutand-o sau sa avem mai mult spatiu de depozitare, lasand camara goala? 🙂

Ma bucur ca am reusit sa va fiu de ajutor 🙂

In ce priveste centrala, cred ca ar trebui sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

– integrand-o in debara veti scapa de prezenta ei (nu este una tocmai placuta, as adauga) in bucatarie;
– montand-o in stanga ferestrei veti pastra camara libera pentru a depozita in ea legume, fructe si diverse alte alimente neperisabile etc.

Daca se poate integra in camara astfel incat sa mai pastrati si ceva rafturi libere pe care sa le utilizat in scopul depozitarii, atunci eu asa va recomand sa procedati.

Insa chiar si asa, cu centrala montata in stanga ferestrei, poate fi conceput un dulap asortat cu mobila de bucatarie in care sa o mascati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *