Categorii
Intrebari de la cititori

La casele din lemn trebuie autorizatie pentru centrala pe lemne?

Buna ziua, am cumparat o casa din lemn, o cabana, in care voi locui si iarna. Inainte se statea doar pe timp de vara si nu are incalzire de niciun fel. Voi dori sa fac instalatie cu centrala pe lemne (sau peleti). Am nevoie de autorizatie speciala la instalare, din cauza faptului ca e casa de lemn? Multumesc.


Intrebare de la Laurentiu, pe adresa redactiei: La casele din lemn trebuie autorizatie pentru centrala pe lemne?

4 răspunsuri la “La casele din lemn trebuie autorizatie pentru centrala pe lemne?”

Buna ziua.
Pentru centrala pe lemne sau peleti nu aveți nevoie de autorizație de instalare și funcționare.
Pentru instalațiile pe gaze sunt necesare proiect si autorizatie de functionare ( ISCIR ) care se face din 2 in 2 ani.
Revenind la instalațiile pe lemn / peleti – este bine ca acestea sa fie instalate în conformitate cu RECOMANDĂRILE în vigoare. Aceste recomandări au fost realizate special pentru a ne proteja împotriva eventualelor probleme și accidente care pot sa apară în timpul funcționarii acestor tipuri de instalații. Este la fel ca și cum intrebati daca puteți instala o sobă de teracota în casa si daca este autorizat. Se poate dar ea trebuie construita de cineva care se pricepe si stie sa faca asa ceva – altfel puteti sa platiti un pret prea mare pentru ignoranta si napasare ( paltiti chiar cu viata ).
Deci studiati documentația in vigoare si vedeți care sunt condițiile tehnice de instalare ale unei astfel de centrale. Orice centrala are niste specificatii tehnice si conditii care trebuiesc respectate – pentru siguranta in functionare. Succes!

Cred ca nu umbli cu improvizații, iar în acest caz nu ai nevoie, numai ca o sa creasca disconfortul. Una e sa pornești centrala din telefon cu o oră înainte si alta e sa cureti funinginea cand ajungi acasa istovit. mai gândește-te…

Autorizatie nu trebuie decat la centrala pe gaz si se numeste aviz de instalare. La centrala electrica, pe lemne sau sobe nu trebuie si nici nu cere nimeni asa ceva la achizitie. Trebuie insa sa aveti in vedere ca nu trebuie sa folositi lemnul din casa la incalzire. Atat.

NU TREBUIE AUTORIZARE! ESTE NECESAR PROIECT TEHNIC VIZAT ISCIR, INTOCMIT DE FIRMA AUTORIZATA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *