Categorii
Intrebari de la cititori

Mai trebuie izolat podul casei daca nu il folosesc?

Am definitivat cu arhitectul schita unei case de 93 mp utili, realizata cu acoperis intr-o singura apa doar pe parter. Nu doresc sa folosesc spatiul de la etaj, acolo unde acest lucru permite ca regim de inaltime. Ca urmare am nevoie de o parere avizata in ceea ce priveste realizarea tavanului. Daca podul nu-l folosesc, drept urmare nu merita sa-l amenajez si astfel as face economie de material. Dar este necesar a-l mai izola? Ce solutii constructive as putea aborda?


Intrebare de la Adrian, pe adresa redactiei: Mai trebuie izolat podul casei daca nu il folosesc?

4 răspunsuri la “Mai trebuie izolat podul casei daca nu il folosesc?”

Bună. Părerea mea de constructor, că trebuie izolat. Materiale, vata minerala, poliester, spumă, etc. David din Constanța. 0764807528

Puteti izola tavanul parterului prin exterior adica prin pod, punand izolatia pe dusumeaua / placa podului. Daca izolati intre grinzi veti avea un spatiu util pe care il veti incalzi sau nu. Ca sa las camerele mai inalte am izolat tavanul prin pod. Spuneti ca nu il veti folosi, dar oricum cutii goale de echipamente tot veti pune acolo. Va deveni loc de depozitare.

cea mai avizata parere ar fi totusi al arhitectului (banuiesc ca el e sef de proiect).

probabil va zice nu (faci economie azi la vata minerala si dai pe incalzire la iarna)… mai trebuie sa iasa bine si auditul energetic, cladirea trebuie sa aiba o anumita clasa energetica…

ingsilviuardelean@gmail.com
0745819562

Multumesc pentru comentarii. Intr-adevar aveti dreptate la aceasta concluzie am ajuns si eu ca trebuie izolat. Ca folosesti sau nu podul exista acea bariera termica care ajuta parterul sa mentina caldura.

Arhitectul mi-a spus ca nu are rost sa mai consumi materiale daca tot nu folosesti podul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *