Panou solar legat la centrala termica, ajuta?

Buna ziua! De curand am achizitionat un sistem de incalzire al apei calde menajere prin panou solar cu toate avantajele si dezavantajele acestuia (si multiple peripetii) despre care voi scrie in alta zi. Intrebarea este cum pot folosi un alt panou solar pentru a ajuta o centrala termica ziua toamna si primavara, acesta continand antigel?

Intrebare de la Robert, pe adresa redactiei: Panou solar legat la centrala termica, ajuta?


2 comentarii la “Panou solar legat la centrala termica, ajuta?”

  1. buna ziua
    habar nu am ce doresti, cum adica sa ajuti centrala termica? panoul solar se racordeaza la un boiler la care se racordeaza si centrala termica, amindoua incalzind apa din boiler, unde e problema? ai apelat cumva la un cioban pentru montatul primului panou? ghinion, incearca cu un instalator, scump e adevarat da ai ocazia sa experimentezi cit de scump e un lucru ieftin

  2. Depinde ce sistem de panou solar ati achizitionat. Daca este presurizat se poate lega la un boiler sau puffer, pe circuit fiind si o pompa. Va va trebui si un circuit de automatizare pentru verificarea temperaturii apei din panou, sa nu mearga pompa continuu. Ideal era daca puteati lega toate panourile solare la circuitul de incalzire sa aveti un randament mai bun. Ar fi indicat sa luati legatura cu un proiectant de instalatii (sau sa cautati pe forumuri – eu am gasit la un moment dat pe cineva care a realizat ce doriti dvs sa faceti) sa vedeti care este aportul termic al acestor panouri raportat la combustibilul utilizat curent in centrala. Tineti cont ca nu toate zilele sunt insorite primavara / toamna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Regulament privind comentariile.