Categorii
Intrebari de la cititori

Pompe de caldura investitie initiala si cost lunar?

Buna ziua. Pentru racordarea la gaze am primit un deviz de 26000 lei la care se mai adauga proiect si lucrarea in casa si centrala undeva la 7000 lei. Deja ma gandesc la varianta cu pompe de caldura. Va rog cei care aveti pompe de caldura imi puteti spune cat a fost investitia initiala si cat platiti intr-o luna de iarna?


Se merita aceste pompe? Eu am 120 mp utili. Este enorma investitia initiala in gaze tinand cont ca acestea se scumpesc constant. Multumesc.

Intrebare de la Sebastian, pe adresa redactiei: Pompe de caldura investitie initiala si cost lunar?

3 răspunsuri la “Pompe de caldura investitie initiala si cost lunar?”

Servus. Am sa-ti raspund eu la intrebarea pusa de tine deoarece si eu m-am informat, documentat si am si gasit persoana profesionista care sa faca acest lucru.

Pompa de caldura este o alegere foarte buna cu precadere cele care au si un brand in spate (ex. Nibe). In primul rand ca este o alternativa la solutiile de gaz, curent, lemn, peleti etc. In al doilea rand anumite pompe de caldura iti ofera si posibilitatea de AC.

Este adevarat ca initial si pompele de caldura au investitie mare, insa daca vei alege si incalzirea prin pardoseala atunci succesul este garantat.

Eu personal am fost acasa la unul din instalatori, am vazut cum functioneaza inclusiv facturile pe timp de iarna. Ca urmare iti vorbesc in cunostinta de cauza.

Pompa de caldura (premium) + incalzire in pardoseala = 30.000 lei. Am spus premium adica pompa de top inclusiv cu reglarea ei prin internet etc etc. Poti gasi si altele la un pret mai mic dar asigura-te ca ele chiar stiu ce fac.

Cei de la Nibe au concurenti precum Mitsubishi sau Daikin insa in Romania cei din urma nu au prea avut succes.

De asemenea te poti interesa de Termocasa, o firma romaneasca din Oradea. Pretul aici este mai mic dar si facilitatile sunt altelele decat la Nibe.

Sper ca ti-am fost de folos.

dar acest sistem este voluminos? Nu am prevazut camera tehnica ptr ca am mers pe ideea de gaze. Unde se instaleaza in situatia in care nu am camera tehnica?

Unitatea convectoare se monteaza afara. Unitatea centrala are totusi nevoie de un spatiu cam de 2 x 2 mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *