Categorii
Intrebari de la cititori

Trebuie autorizatie sa trag gaze in a doua casa din curte?

Buna dimineata. Am gasit sa cumpar intr-un sat langa Sibiu un teren pe care sunt doua case. In casa mare exista gaze trase si centrala, in cea mica nu. Am nevoie de autorizatie sa trag gaze si in casuta mica? Sau e de ajuns sa prelungesc eu tevile de apa si sa pun calorifere in a doua casa? Multumesc.


Intrebare de la Alin, pe adresa redactiei: Trebuie autorizatie sa trag gaze in a doua casa din curte?

6 răspunsuri la “Trebuie autorizatie sa trag gaze in a doua casa din curte?”

Salut, Alin. In mod normal nu vad de ce ai avea nevoie de autorizatie pentru ce vrei tu. Banuind ca nu e distanta mare intre case, ai nevoie doar sa tragi teava de apa de la instalatia principala (probabil pe sub pamant) spre a doua casa, unde montezi calorifere.
Un instalator iti poate spune exact si ce costuri ar fi pentru aceste modificari.

@Andrei
Omul vorbeste de gaze nu de apa. Din ce stiu eu si daca vrei sa mai tragi un „foc” (pentru alt aragaz sau centrala) in aceeasi incapere ai nevoie de autorizatie.

daca doriti doar incalzire cu apa provenita de la centrala pe gaz a primei case, nu aveti nevoie, iar daca aveti nevoie de gaz pentru gatit si in casa a doua, atunci da, insa cred ca este mai ieftin ca ramane contorul principal.

@Stefan, eu ma gandeam ca doreste doar incalzire, asa cum a specificat si Calin.

hai sa nu batem campii, omul vrea sa-si incalzeasca si a doua cladire din curte.
1 – cu cazan propriu si extinderea retelei de gaz, in cazul asta e nevoie de extindere de retea cu aprobare de cota + proiectul si avizele afernte + firma sa execute extinderea.
2 – racordare casei la instalatia existenta in prima casa.

– in opinia mea varianta se exclude, in proiectul de incalzire a primei case nu cred ca exista suficienta rezerva de putere si pentru a doua casa.
– sa zicem ca ar fi, in cazul asta se modifica partea de hidraulica ca sa poata duce si casa mica, va fi o carpeala care nu va functiona corect, extinderea necesita un proiect + meseriasi priceputi…

Obligatoriu este nevoie de un proiect, o aprobare de suplimentare a cantității de gaze la noul consumator (aragaz sau Ct) de la distribuitorul de care aparține adresa de consum, apoi instalația trebuie făcută de o firma autorizată. Nu e de joacă cu improvizatiile la gaze (vezi accidente produse de acumulări de gaze la instalațiile improvizate). Daca vrei doar încălzire trage o coloană de la casa cu ct prin pămînt și termoprotejata (sunt multe soluții tehnice) și rezolvi totul fara nici o autorizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *