Categorii
Intrebari de la cititori

Varianta optima amplasare casa, teren patrat 20 x 20 m

Buna ziua. As dori sa stiu care este varianta optima de amplasare a unei case pe teren patrat 20 x 20 m. Se doreste o suprafata utila de 120 maxim 150 mp distribuiti pe P+1.


Accesul pe teren se face printr-o alee cu latime de 3 m si lungime de aproximativ 40 m situata pe latura stanga a terenului. Ma intereseaza optimizarea maxima a spatiului astfel incat sa ma pot bucura de curte.

Intrebare de la Nicu, pe adresa redactiei: Varianta optima amplasare casa, teren patrat 20 x 20 m.

5 răspunsuri la “Varianta optima amplasare casa, teren patrat 20 x 20 m”

Aveti nevoie de curte in fata sau in spate?
Nordul il aveti in fata casei, in spate sau lateral?
Cel mai bine ar fi sa aveti casa pe o latura: dreapta sau stanga, in functie de unde veti avea situata umbra casei vara. Asa veti avea spatiu destul pe lateral sa puneti masina si pentru orice fel de curte.
In fata sa lasati macar 3 m in caz de accident sa nu va treziti cu vreo masina in casa.
Luati legatura cu un arhitect si el va va sfatui mai bine.
In certificatul de urbanism sunt scrise distantele fata de gard unde puteti amplasa constructia.

Varianta optima depinde de fiecare proprietar si de fiecare situatie in parte, dar terenul tau este destul de mic. Cel mai probabil respectand retragerile legale nu iti raman foarte multe optiuni. Dar, daca ai loc de jonglat, ia in vedere:

1. ce iti doresti mai mult, loc in fata casei, pentru flori, alei, parcare, sau in spatele casei, pentru pomi, legume, intimitate?

2. ce fel de vecini ai, fata de care dintre ei vrei sa fii mai la distanta?

3. cum sunt aliniate proprietatile vecine, ce peisaj vrei (sau nu vrei) sa vezi de la etaj? Voi trebuie sa va alegeti varianta optima. Ce e optim pentru mine e posibil sa nu fie optim pentru altcineva :).

aliniere pe o latura si cat mai in fata. daca aveti garaj, acesta poate fi si pe partea cu soare ca va protejeza casa de soare, parerea mea.

In functie de ce va permite certificatul de urbanism (primaria) si cladirile vecinilor, aveti in vedere si posibilitatea de a folosi oferta de panouri foto voltaice, care se pot instala doar catre sud!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *