Categorii
Intrebari de la cititori

Aprobare primarie refacere bucatarie de vara existenta in plan

Cum se poate obtine o aprobare de la primarie de a reface o bucatarie de vara existenta in planul casei in cartea funciara dar care necesita reconstructie din alte materiale durabile, decat cel din care a fost (chirpici – care din cauza intemperiilor s-a cam naruit)? Si cat costa o asemenea refacere in zona noastra a Clujului? Cu multumiri!


Intrebare de la Paulina, pe adresa redactiei: Aprobare primarie refacere bucatarie de vara existenta in plan.

5 răspunsuri la “Aprobare primarie refacere bucatarie de vara existenta in plan”

Aprobarea se obtine doar prin autorizatie de demolare si apoi reconstruire, iar ca pret oricine se poate avanta a va face o estimare dupa ureche. Pana nu exista un plan si din ce materiale se doreste executia nimeni nu va poate face ceva realist .

Acum ca o gluma , dar reala . Cu aprobare, autorizatie si tot ce tine de latura aceasta, iesiti la dublu, la negru, fara ca sa mai intrebati, si doar daca nu sunteti reclamati de vecini binevoitori, cam la jumatate

Mergeti la Primarie si solicitati Aprobarea scrisa a lor privind executarea de REPARATII Magazie existenta, subliniez, EXISTENTA, pentru care, conform legislatiei in vigoare nu va trebuie Autorizatie de Construire. Cu cine si in ce conditii lucrati este problema Dvs, insa trebuie sa stiti ca lucrarea executata cu o firma specializata cu Contract de Executie si Facturile aferente o sa va coste intre dublu si triplu fata de lucrul in regie proprie. Succes.

Este o bucatarie de chirpici cum se construia acum mai bine de 50 de ani, nu o magazie, domnule Sorin. Daca stiti ce-i aceea. Daca ea este intabulata in cadastru ca bucatarie asa ramane si ii trebuie ce i-am spus eu, demolare / reconstruire ptr. o constructie solida. Pe cei de la Primarie nu-i poti minti ca este magazie, ca vor cere actele doveditoare.

Daca ea se afla situata la sat / comuna lucrurile se pot efectua mai simplu , cu demolare / reconstruire pastrand aceeasi amprenta si aspect exterior (fara alte geamuri suplimentare, mai inalta, alt acoperis in alte ape…etc). La oras nu merge asa, trebuie sa urmeze procedura ca la carte / lege

Stimate Dle. Radu, eu sunt inginer constructor cu peste 25 de ani experienta (vechime), autorizat Inspector de Santier (Diriginte Santier) precum si R.T.E (Responsabil Tehnic Executie) si va garantez ca stiu foarte bine legislatia in domeniu (Constructii). Repet pentru Doamna Paulina: daca magazia este cuprinsa in Cartea Funciara si in Planul Casei (Cadastru) ea se poate moderniza, consolida si repara, e-adevarat, respectand cotele gabaritice neschimbate precum si pantele acoperisului (apele de scurgere) initiale, cu materiale durabile (Beton armat, zidarie caramida, stalpi si centuri, etc.) fara a fi necesara o Autorizatie de Construire noua. Daca doriti insa sa modificati dimensiunile magaziei atunci va trebuie intr-adevar Autorizatie de Construire dupa ce in prealabil obtineti Autorizatia de Desfiintare (Demolare) a magaziei vechi. Pentru orice alte detalii va stau la dispozitie la adresa de e-mail: sorin30041960@yahoo.com

Nea @sorine , hai ca intr-un final ai zis ca mine , dar fara sa-ti dai seama

…”dupa ce obtineti Autorizatie de Demolare”

Hahahaha … hai domnule ca initial nu ai zis asa , adica cu amanuntele pe care le-am dat si eu , reciteste ce ai scris daca nu ma crezi pe cuvant.

Apropo faceti confuzie cu acea consolidare , reparare si modernizare , ptr. care nu este nevoie de Autorizatie de Construire , in legatura cu ncesitatea doamnei din teren . Eu sunt curios totusi la ce procedeu recurgeti din cele 3 enumerate ca sa reparati o casa de paianta astfel incat sa nu presupuna demolarea initiala a acesteia , implicit reconstrctia acesteia . Toate sunt definite clar la lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *