Categorii
Intrebari de la cititori

Calcul necesar panouri fotovoltaice Casa Verde 2019

Am aflat ca luni, pe 9 septembrie 2019 incep inscrierile pentru panouri fotovoltaice in programul Casa Verde 2019 prin care se poate obtine finantare de 20000 lei. Daca sistemul de fotovoltaice depaseste suma asta trebuie platita diferenta. Dar nu stiu cum fac calculul de necesar pentru casa mea ca sa ma inscriu si eu in program si sa iau subventie. Casa are 140 mp, parter si mansarda. Aveti idei?


Intrebare de la Marian, pe adresa redactiei: Calcul necesar panouri fotovoltaice Casa Verde 2019.

Nota redactiei: citeste si Panouri fotovoltaice on grid – autorizatii, avize si costuri si Panouri fotovoltaice on-grid sau off-grid – ce sistem e mai bun?

9 răspunsuri la “Calcul necesar panouri fotovoltaice Casa Verde 2019”

Față de locul de montare a panourilor fotovoltaice este recomandat:
1. pentru montajul pe acoperiș (pe cât posibil cu orientare spre sud):
– suprafața acoperișului o împărțiți la suprafața unui panou (dacă o știți), sau raportați circa 160 W pentru un metru pătrat de acoperiș.
2. pentru montajul pe teren (pe cât posibil cu orientare spre sud):
– sunt posibile: montaj pe suport fix sau pe suport mobil (un sistem automatizat ține panourile permanent orientate spre soare), dar costă…

La investitia asta, eu mi-as permite sa comand un studiu privind posibilitatea utilizarii unor sisteme alternative de eficienta ridicata. Acest studiu, care costa cateva sute de lei, m-ar ajuta sa aleg cea mai potrivita sursa de energie alternativa si mi-ar face si calculele necesare. Degeaba intrebi tu pe forumuri, nu vei afla raspunsuri exacte.

Buna ziua!
Exista o brosura privind modul de inscriere pentru acesarea programului. Nu dumneavoastra faceti calculul. Oricum calculul nu se face la suprafata.
Cu stima si respect.

Acest program de energia verde consta în panouri fotovoltaice fără acumulare de energie (fără acumulatori). Pe timp de zi energia suplimentara eliberată de panouri este trimisa in rețeaua națională (se schimbă contorul de energie), iar pe timpul nopții când panourile fotovoltaice nu produc energie consumul este preluat din rețeaua națională. Deci puteți umple tot acoperișul cu panouri dar va costa foarte mult diferența de la 20000 lei cât vă dă statul. Societățile de profil care sunt implicate în acest program de casa verde va recomanda solutia cea mai optimă.

Stimulentul de 20000 lei dat de stat se referă numai pentru panouri fotovoltaice (alte surse de energie alternativă nu sunt subvenționate de stat).

Panourile fotovoltaice nu sunt dependente de soare, ele au capacitatea de a capta energia libera si de a o transforma in energie electrica, va tb un convertor care sa o aduca la 220 v si acumulatori pt stocarea excedentului de energie sau pt a o varsa in retea, sunt 2 lucruri diferite. Pe acest site a fost prezentat acest lucru, cautati ca este bn documentat.

Doamna Daniela, cu cat este mai senin se produce mai ulta energie, deci este dependenta de soare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *