Categorii
Intrebari de la cititori

Casa cu mansarda cu 10000 euro? Pot cu acest buget?

Buna seara. Pe un teren de 150 metri patrati pot construi o casuta cu mansarda cu un buget de 10000 de euro la rosu? Multumesc, astept pareri.


Intrebare de la Victoria B, pe adresa redactiei: Casa cu mansarda cu 10000 euro? Pot cu acest buget?

12 răspunsuri la “Casa cu mansarda cu 10000 euro? Pot cu acest buget?”

Nu. Numai proiectul, avizele si racordarea la utilitati iti vor „manca” jumatate din buget.
Si nu sunt dintre constructorii de pe aici ca sa crezi ca tin cu „lupul”.

Cu mai putin de 10000, poti ridica o casa din containere modulare cu etaj sau mansardă. Pt care nu plătești impozit.

Cu 10000 de euro mi-am luat o casa mobila de 10×3 m. Are dormitor matrimonial, dormitor cu 2 paturi pt. copii, bucatarie deschisa cu living, incapere dus, grup sanitar. Este dotata cu semineu in living, pt. apa caldă are un instant pe gpl, aragaz, frigider nou, canapea + fotoliu de piele, masa cu 4 scaune,mocheta, etc. Nu am avut nevoie de nici o autorizatie. Am racordat la energie si am pus o butelie cu gpl. Sunt f. multumit . Recomand.

Buna ziua.
Depinde ce intelegeti prin „casa la rosu”. Adica ma refer la ce tip de constructie doriti dvs sa ridicati – din caramida, din BCA, din lemn, din containere, din valatuci, din pamant, etc.
Deci suprafata casei trebuie sa fie de 150 mp (150 mp parter si 150 mp mansarda) adica un total de 300 mp suprafata locuibila.
O casa din containere se poate incadra in acest buget. Proiect, utilitati, fundatie, achizitionarea si amplasarea containerelor – va puteti incadra in cei 10.000 euro. Din acest moment intervin cheltuielile la greu … adica o sa va coste minim 30-50.000 euro sa finisati si sa realizati o casa locuibila. In cazul in care doriti finisaje premium atunci dublati suma de care vorbim.
In cazul in care doriti o casa pe structura de lemn si cu implutura de BCA o sa iesiti putintel mai scump. Adica ajungeti la un pret la rosu de 15.000 – 20.000 euro.
O casa din lemn pe care s-o realizati in regie proprie ( termen de executie de minim 3 ani de zile ) va poate aduce la 15.000-25.000 euro ( fara manopera ).
Pentru restul variantelor nu va fac calculul pt ca sunteti departe de suma discutata.
Ultima varianta este ca poate suma nu este de 10.000 euro si vorbim de 100.000 euro ( a fost pierdut un zero pe drum ) atunci va puteti incadra cu usurinta la constructia unei case de 300 mp suprafata desfasurata cu majoritatea finisajelor realizate ( indiferent de varianta aleasa). Succes!

@hardsoft Pe un teren de 150 mp nu poti sa faci o casa cu amprenta de 150 mp desteptule. Nu ai auzit de POT??? de retrageri?? de spatii verzi minime? Mai trebuie si alei pe langa casa etc…

MamaieDelafetesti – cred ca vorbim diferit. Nu a precizat ca spatiul numit „curte” are 150 mp. A spus clar ca „Pe un teren de 150 metri patrati pot construi o casuta cu mansarda” – adica orice om gandeste logic ca este amprenta la sol a constructiei si nu dimensiunea curtii.
Daca toata curtea are 150 mp ( asta nu se mai numeste curte – cel mult spatiu pt o casa si 2 alei ) atunci conform noilor norme de urbanism casa are voie sa ocupe MAXIM 50% din suprafata – deci rezulta o casa cu amprenta la sol de MAXIM 75 mp care inseamna undeva la 60-65 mp locuibili. Considerand parter si mansarda = 120-130 mp locuibili.
Nu stiu unde si cine o sa-i aprobe o casa de 75 mp pe o curte de 150 mp ( in ce oras ) ca daca este asa , locul de 150 mp – atunci locul de casa este in oras si normele difera de la oras la oras.
Eu cand am construit casa langa Bucuresti am avut restictie clara cu depasirea a 45% din suprafata curtii pt casa iar cu aleile din jurul casei ( plus suprafata casei ) nu trebuia sa ocup mai mult de 60% din curte – astea sunt noile norme din urbanism in zona Bucurestiului. Va doresc succes!

Da boss, se poate. Tre sa te pricepi unpic… nu e mare lucru. Dar… nu din caramida. O faci din lemn, si putin diferit… Bafta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *