Categorii
Intrebari de la cititori

Casa noua BCA, fisuri fine pe pereti cu lavabila, cum repar?

Avem o casa noua cu zidarie din bca, construita anul asta, in care ne-am mutat de doua saptamani si am descoperit ca au aparut foarte multe fisuri fine pe pereti. Fisurile nu erau cand s-a aplicat lavabila acum vreo luna, am dat lavabila buna, doua maini peste amorsa si acum nu stim ce sa facem. De la ce credeti ca au aparut si cum se pot repara fara sa scot iar toata mobila din casa si sa refac peretii de la zero?


Intrebare de la Vladimir, pe adresa redactiei: Casa noua BCA, fisuri fine pe pereti cu lavabila, cum repar?

3 răspunsuri la “Casa noua BCA, fisuri fine pe pereti cu lavabila, cum repar?”

Buna, Vladimir!

Nu stiu daca exista vreo solutie care sa nu implice cheltuieli si deranj suplimentar. Banuiesc ca fisurile au aparut pentru ca, asa cum ai spus, casa este noua si, deci, nu a avut timp sa se aseze.

Puteti avea rabdare pana la primavara, sa-i dati constructiei timp sa lucreze si sa refaceti atunci tencuiala sau sa placati peretii cu gipscarton. Ambele variante implica deranj si cheltuieli.

Buna. Daca e casa construita anul asta (cand ati inceput, in martie-aprilie?), in care v-ati mutat deja de 2 saptamani, inseamna ca totul acolo e inca ud. Probabil nici blocurile de bca nu s-au uscat bine (umiditatea initiala, din fabrica), daramite tencuiala si gletul. Daca ati facut si termoizolatia pe exterior, iti dai seama ca acolo e totul sigilat, nu mai respira peretii decat spre interior, si daca v-ati mutat clar nu tineti geamurile deschise permanent… Nu repara nimic acum, e prematur. Ventileaza foarte bine, lasa casa sa se aseze pana in toamna 2020, si atunci fa toate reparatiile. Probabil va trebui sa retencuiesti…

Nu as merge cu gandul asa departe pana la retencuire. Cel mai probabil tencuiala din interior nu s-a uscat si acum se strange (usuca). Cum a spus si Ana cel mai bine o lasi asa inca 1an, 2 si dupa mai dai o lavabila. Fisuri fine sunt si se vor mai forma. Asa face toate :)) cum spune mecanicu.
De asta este indicat ca sa se lase casa libera 1 an.. cum zic batranii sa se aseze adica sa se usuce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *